Ärahirmutatud paluvad abi ehk kas kala võib süüa?

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kaks kuud  pärast listeeriaskandaali puhkemist on veterinaar- ja toidu- ning terviseametilt peaaegu võimatu haiguse ja toiduohutuse kohta vastuseid saada. Või siis ei vasta nad üldse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
4 aastat tagasi

Ilmselgelt tegutseb VTA kellegi huvides. Loodan, et Vetevool kaebab nad Euroopa kohtusse. See pole normaalne, mis praegu toimub. Kahjud peaks VTA ametnikud oma taskust kinni maksma. Kuidas üldse on võimalik, et mingi suhteliselt suvaline ametnik saab käskida kogu laos olev kaup hävitada ilma, et seda oleks kontrollitud? Miks teistele kalatööstustele ei kehti nn 0 tolerants? On ju teada, et ka neis on listeeriabakter täiesti olemas. Oh jummel, see bakter on ju peaaegu kõikjal! Isegi puuviljadelt võib seda leida. VTA ametnikud tuleks lahti lasta. Kohe!

Juss
4 aastat tagasi

Probleemid olid ju juba mitu aastat tagasi. Kõik sõid ja ei muretsenud sest tollased ministrid lihtsalt vaikisid asja maha. Nüüd aga kasutavad seda uue ministri ja valitsuse vastu. Kuna praegu on vähemalt Wooli toodang eriti kõva kontrolli all on ka eriti ohutu seda tarbida. Selge on, et see firma on sattunud kiusu alla ja eks ühel päeval ka selle tegelik põhjus selgub.

Aleks
4 aastat tagasi

Vetevooli sõnul on nende toit ohutu, kuna terviseameti andmetel ei ole Eestis tänavu ükski inimene haigestunud listeeriabakterist ST1247, mida on seostatud M.V.Wooliga. „Tehase sulgemine VTA poolt oleks põhjendamatu ja ebaproportsionaalne otsus, kuna mingit reaalset ohtu inimeste tervisele ei eksisteeri,“ kirjutas Vetevool kirjas valitsusele. „Seetõttu oleks äärmisel kahetsusväärne, kui 150 töötajaga ning aastas riigile kolm miljonit eurot maksutulu toov ettevõte peab oma tegevuse lõpetama. Rääkimata sellest, millist kahju tekitab see uudis Eesti toiduainetööstusele välismaal, kuna tehaste lõplikud sulgemised on Euroopas väga haruldased ning leiavad rahvusvahelises meedias laia vastukaja.“M.V.Wooli nõukogu esimehe hinnangul on ettevõte sattunud poliitiliste tõmbetuulte keerises. „Kas tõesti on võimalik,… Loe rohkem »

Mann
4 aastat tagasi
Reply to  Aleks

Kes see Vetevool veel on? Ei ole vaimukas teise nime moonutada.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Mann

Ettevõte:Aktsiaselts M.V.WOOL
Asutatud: 05. mai. 1994
Müügitulu: 23 378 525 €
Töötajaid: 146
Osakapital: 7 364 617 €
Juhatuse liikmed: Mati Vetevool

memm
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Jussil jumalast õigus, just nii see ongi ja kui tõde kunagi päevavalgele tuleb ,siis küll algab see kus üks ajab ühe süüks ja teine teise süüks-ministrid ja nõunikud vahetuvad ja sõdivad omavahel ning VTA on siiani üks suur küsimärk, midagi tarka ja konkreetset ei vasta, ega selgita. Tehku pisteliselt 10 tonnist kalast 100kg seast erinevatest partiidest erinevatel kuudel proovid ja võibolla ongi vastus sellele müsteeriumile käes.
Seniks sööge kala julgelt, just Vetevoolu oma ,sest selle pusimise peale mis selle ettevõtte ümber toimub on LISTEERIA nii hirmunud, et ammu sealt kadunud.

niimoodi siis
4 aastat tagasi
Reply to  memm

VTA st ei saagi midagi vastuseks, on üks suur vassimine ja häma, ei midagi konkreetset. Nüüd veel peale Järviku lahtilaskmist ei käinud tundigi kui löödi Woolile nuga selga ja tootmine nulli, ometi on viimase kuuga 100 proovi ja leidu pole. Suur küsimärk on aga see, et VTA ja tehase enda poollt kutsutud labori proovid ei ühti.
Ärge muretsege, kala enam ei saa sealt tehasest ,kauaks nii on, eks näis

Marek
4 aastat tagasi
Reply to  Mann

Kuulge Mann, nii rumala kommentaari oleks võinud jätta kirjutamata.
Tehke endale ennem asjad selgeks, kui hakkate targutama.