Hiidlased said oma tahtmise: laev väljub 6.30

BNS

Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas. Foto: Urmas Lauri

Heltermaa–Rohuküla parvlaevaliinil toimub tuleval aastal päeva esimene väljumine kell 6.30, varem tahtis parvlaevafirma panna esimese laeva käiku tund aega varem.

TS Laevade Rohuküla–Heltermaa liini teenindusjuht Terje Kaibald ütles, et ka vedaja on huvitatud pikemaajalistest kokkulepetest ning stabiilsusest väljumiste osas.

“Kuid sõiduplaanide planeerimisel tuleb siiski arvestada ka hooajaliste eripäradega, talvel näiteks mängib suurt rolli ilmastik – tugev tuul ja jääolud, suvel omakorda jälle kõrgenenud nõudlus. Seega pole alati kõik mõtet kivisse raiuda. Loodetavasti saavutame peagi Hiiumaa erinevaid huvigruppe rahuldava kokkuleppe,” selgitas ta.

Hiiumaa ettevõtjate liidu juhatuse liige Agur Nurs on läbirääkimiste senise käiguga rahul. “Väga hea, et paljudele Hiiumaa ettevõtjatele oluline, 6.30 väljuv reis on paigas,” märkis Nurs.

Ta selgitas, et Hiiumaa kaubaveo edukaks toimimiseks on olulised teatud hommikused ja õhtused kellaajad. “Oleme ettevõtjatele sobivale lahendusele lähedal.”

Uus sõiduplaan annab võimaluse Heltermaa–Rohuküla liinil aastaringse põhigraafikuga sõitma hakata juba 2020. aasta algusest. Praegu on Heltermaa–Rohuküla liinil piletimüük avatud 5. jaanuarini 2020.

Eesti riigi ja TS Laevad OÜ vahel sõlmitud sõitjateveo leping Rohuküla–Heltermaa liinil kehtib kuni 30. septembrini 2026.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments