0

Galerii: lasteraamatukogus on laenutajateks lapsed

Lasteraamatukogus laenutavad täna raamatuid lapsed, esimesena võttis laenutaja rolli Haapsalu algkooli õpilane Merlin. Arvo Tarmula

Täna on lasteraamatukogus külalislaenutajate päev ehk raamatuid on laenutamas lapsed ise.

Kokku on täna raamatuid laenutamas kümme last – igaüks neist proovib tööd pool tundi. Esimesena oli raamatuid laenutamas Haapsalu algkooli 2. klassi õpilane Merlin, kes tegi seda tööd juba teist korda.

Raamatukoguhoidja Erika Ruban õpetas Merlinile, mida tegema peab. Kuna laenata soovijaid polnud, laenas esimesena raamatu lasteraamatukogu juhataja Jaanus Kõuts. Tema võttis raamatu oma pojale.

Merlin ütles, et ta on suur lugeja ja talle meeldivad kõik raamatud. Ruban lisas,et tüdruk käib raamatukogus iga päev pärast kooli – kasvõi lihtsalt raamatuid vaatamas. Samuti võtab ta raamatukokku kaasa sõpru ja veel lasteaias käivaid vendi.

Varsti saabusid ka päris lugejad. Neile laenutas Merlin soovitud raamatud ja asetas paberi tagastuskuupäevaga raamatu vahele.

Pärast Merlini hakkasid laenutama algkooli 3. klassi õpilane Marta ja Saksa gümnaasiumi 3. klassi õpilane Nora – nemad laenutasid korraga 15 minutit. Ka Marta ütles, et talle meeldib lugeda kõike, aga raamatukokku satub ta siis, kui aega on.

Esimest korda laenutaja tööd teinud Marta seda raskeks ei pidanud.

Külalislaenutajad on osa sel nädalal toimuvatest raamatukogupäevadest. Läänemaa keskraamatukogus olid külalislaenutajad teisipäeval.

Arvo Tarmula fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz