0

Piiskopilinnuses saab kuulda erinevaid legende

Haapsalu linnusemuuseum. Foto: Urmas Lauri
  1. novembril on Haapsalu linnuse hoovis hingedepäeva ringkäik „Legendide radadel”.

Haapsalu piiskopilinnuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Hele Otti ütles, et linnusega on seotud mitmeid erinevaid legende, kuid need on tihti jäänud Valge Daami varju.

Näiteks tuleb ringkäigul juttu musta koera legendist. Selle legendi järgi oli linnus täis varandusi, mida valvas suur must koer. Üks rootslasest öövaht oli läinud ühel keskkööl linnusegoovi, kus kohtus musta koeraga, kellel olid leekivad taldrikusuurused silmad ja istus rahakastil. Pärast seda muutus öövahet ärimeheks, ostis linnas maju ja talumehed tõid tema kätte raha hoiule. Mõne aja pärast läks mees metsa ja poos end üles.

Samuti tuleb juttu joobunud härja ja isatapja legendist.

Otti sõnul kestab legendide ringkäik linnuses umbes tunni – see algab suures hoovis ja lõppeb väikese linnuse tornis. Muuseumipedagoogi Karin Mägi legende võivad kuulama tulla nii lapsed kui ka täiskasvanud. „Põnev kuulata nii täiskasvanul kui ka lapsel ja neil mõlemal koos,” ütles Otti.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz