Anne Mahoni: mina jätaksin lõpueksamid alles

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni uuendusliku interaktiivse tunniplaani ees. Lõpueksamite kaotamist Mahoni uuendusena siiski ei poolda. Arvo Tarmula

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni uuendusliku interaktiivse tunniplaani ees. Lõpueksamite kaotamist Mahoni uuendusena siiski ei poolda. Arvo Tarmula

Haridusministeerium tahab kaotada põhikooli lõpueksamid, õpetajad ja koolijuhid seda õigeks ei pea.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lapsevanem
4 aastat tagasi

Direktor jätaks jõpueksamid alles, aga algklassides annaks sõnalisi hinnanguid. Siin on teatav vastuolu – kui oleme pehmed, siis lõpuni. Olen väga vastu sellele, et minu 1.-4. klassi lapsed ei saa hindeid, aga kahjuks ei küsi keegi lapsevanema arvamust. Mujal maailmas on see ammuläbitud ja ebaõnnestunud etapp, miks peaksime taas jalgratast leiutama.

Õpetaja
4 aastat tagasi
Reply to  Lapsevanem

Haha, keegi ei küsi ka õpetaja arvamust. Keegi tark kuskil teab paremini…

mina
4 aastat tagasi

lapsi ei piinaks

Tolmu Ahv
4 aastat tagasi

Loomulikult peavad eksamid jääma,sest muidu ei saa kuidagi teada,kas laps peale telefoni näppimise midagi muud ka oskab. Ja on väga kahju,et arstiabi järjest vähem saada on. Sest normaalne inimene kaotamise idee peale üldse ei tuleks.

Lapse ema
4 aastat tagasi

Minu laps tegi ka PK lõpueksameid. Ei täheldanud temal mingit stressi ega pinget. Aga endal- täitsa haigeks närveerisin! Lapse jaoks oli see väga hea aastate jooksul õpitu kordamine ja teadmiste kontroll iseendale ja koolile ka.
See on vajalik ka mulle, kui kunagi tuleb oma laps kodust teele saata- ta peab ilma minu pudrulusikata hakkama saama! Tema katsumused on tema teha, minupoolne toetus kuklas kaasas.

Mari
4 aastat tagasi

Iga laps on loomult julge, ettevõtlik
ja ta tahab targaks saada ka.
Kui nüüd eksamid talt ära võtta,
tekib küsimus tal, milleks üldse õppida?
Õppimine on ju lapse töö,
,,kes ei tööta, see ei söö”
laulis kunagi meil Kuldne Trio…
Eksamid on koolis vajalikud sest,
hoidvad lapsi traksis,
eemal looderdamisest!!!