5

Eesti tarkvarafirma juhi meelest võiks palka maksta reaalajas

Foto: Pixabay
Palka võib maksta ka iga minut. Foto: Pixabay

Eestis on laialt levinud komme, et palka makstakse töötajatele korras kuus. Eesti tarkvaraarendusfirma Helmese juhi Jaan Pillesaare sõnul on tegu ajaloolise põhimõttega, millel pole täna enam ühtegi põhjendust.

„Tänase tehnoloogiaga ei ole mingi probleem maksta palka, pensionit või mistahes toetust inimestele reaalajas, põhimõtteliselt iga tund või minut,” ütles Pillesaar portaalile Geenius.

Tema sõnul oli ajalooliselt  palga arvutamise ja maksmise protseduur kulukas, seda ei kannatanud liiga sagedasti teha. „Täna ei ole ühtegi põhjust enam seda ajaloolist taaka kaasas vedada,” ütles Pillesaar.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kuglimugli
kuglimugli

Pension – 4x kuus, palk ka 4x kuus.

pudrujakapsad
pudrujakapsad

Tööandja ei ole sellest kuidagi huvitatud, sest tal on kasulikum maksta töötasu välja võimalikult harva. Saab ta ju n.ö kinni hoitud raha seni oma huvides kasutada.

pearaamat
pearaamat

MIsasi see palk veel on? EV Palgaseadus tunnistati kehtetuks juba 30.06.2009. Juba kümme aastat pole mitte keegi palka saanud. Lihtsalt ei ole enam sellist juriidilist mõistet nagu palk! Isegi töölepingu seadus tunneb küll sellist mõistet nagu palgapäev, aga mitte sellist nagu palk!

Sass S
Sass S

Palk üldse ajalooline taak , mõelgem midagi muud . Naljatilgad .

Joop
Joop

2x kuus peaks maksma

wpDiscuz