1

Sügistormist osavõtjad roomasid mudas ja sumpasid läbi jääkülma vee

Sügistormist osavõtjad pidid läbima jääkülma vett. Christin Mäemets

Nädalavahetusel olid Lõuna-Läänemaa metsades taas liikvel kaitseliitlased, sest peeti kaitseliidu Lääne maleva Lihula üksikkompanii korraldatavat patrullvõistlust „Sügistorm 2019”.

Patrullvõistlus algas laupäeval, mil võistlejad saadeti Lääneranna vallas läbima kilomeetritepikkust rada ja kulmineerus pühapäeval finišiga Lihula linnusemäel, kuhu esimesed lõpetajad jõudsid enne kella ühte päeval.

Nii lähemalt kui ka kaugemalt saabunud neljaliikmelised võistkonnad pidid rajal lahendama ülesandeid, mis nõudsid nii jõudu kui ka kiirust. Nii näiteks tuli roomata koos võistkonnaga mäest alla okastraadi alt läbi. Ühe kõige vaevanõudvama ülesande käigus tuli võistlejatel sumbata läbi külmast veest.

Osalejatel tuli kogu rada läbida täisvarustuses: võistlejatel olid seljas seljakotid ja käes relvad, mis pidid olema kasutusvalmis kogu võistluse vältel, samuti pidid varustuse hulgas olema ka öövaatlusseadmed ja maskeerimisvahendid.

Võistlejad hoidsid võistluse ajal kokku ja aitasid ning julgustasid üksteist. Kaasa elama olid tulnud ka pereliikmed ja tuttavad, kes julgustasid raja ääres ja liikusid kaasa, et jälgida võistlejate iga sooritust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Indina Romeo
Indina Romeo

saan aru, et keeruline on lugu teha kui ise kohal ei käi ja teiste uudiste pealt pead oma loo tegema. 70 km ja 36 tundi on tõepoolest kilomeetrite pikkune. Edu pastakast imemisel.

wpDiscuz