Kaja Lotman pälvis esimese eestlasena Euroopa tähtsa looduskaitseauhinna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaja Lotman. Foto: Urmas Lauri

Põgari-Sassi rannaniit Matsalu rahvuspargis. Foto: Urmas Lauri

Looduskaitsja Kaja Lotman pälvis esimese eestlasena Euroopa Kaitsealade Liidu medali. Alfred Toepferi medal antakse erakordse panuse eest Euroopa looduskaitsesse ning säästvasse arengusse, vahendas ERRi uudisteportaal.

Lotman elab Matsalu rahvuspargis ja töötab nõunikuna keskkonnaametis. Ta ütles, et tehtud tööst üks südamelähedasemaid on olnud niitude taastamise teema.

“Siin Matsalu randadel selgus ju see, et kui lehmad lähevad rannast ära, siis lähevad ka linnud rannast ära. Siit algas see idee, et tuleks hakata taastama traditsioonilist karjatamist rannas. See kasvas ja paisus, on muutunud üle-eestiliseks küsimuseks ja on selgunud, et samasugune oluline asi on toimunud ka kogu Euroopas,” rääkis ta.

Liidu nõukogu liige Nele Sõber ütles, et Lotmani puhul tõstetigi esile just seda, et ta on panustanud põllumajandusmeetmete loodussõbralikumaks mõõtmiseks Euroopas.

Kaja Lotman. Foto: Urmas Lauri
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments