Haapsalus on kunstiõpetajate rändnäitus Aktsent

Lääne Elu

info@le.ee

Kunstiõpetajate näitus kunstikoolis. Foto: erakogu
Kunstiõpetajate näitus kunstikoolis. Foto: erakogu

Kunstiõpetajad üle Eesti kogunesid taas selle aasta suvel Topu külla, et harjutada kätt, ammutada uusi teadmisi ja vahetada kogemusi.

Selle aasta laagri teemaks oli „figuur- portree- inimene“. Osaleda soovijaid oli palju ja laager toimus lausa kolmes vahetuses.

Teemasse aitasid sisse elada ja õpetajaid õpetada vabakutseline illustraator Valdek Alber, vabakutseline maalikunstnik Lauri Sillak (Laurentsius), EKA õppejõud ja kunstiõpetaja Toomas Tõnissoo ning kunstiõpetajad Tamar Melikishvili ja Tamar Khelashvili Gruusiast.

Inspiratsiooni saadi nii Peeter Ulase näituselt, kui kohapeal olnud portree, figuuri ja aktimodellidest. Külastati Peeter Ulase näitust Ants Laikmaa majamuuseumis, graafik Naima Neidre ateljeed ja Haapsalu kunstikooli galeriide suvenäitusi.

Näitusel „Aktsent“ on 35 kunstniku/kunstiõpetaja ekspressiivsed ja meeleolukad maalid, joonistused ja visandid portreedest ja figuuridest. Tegemist on rändnäitusega, mida eksponeeritakse lisaks Haapsalule veel Keilas, Märjamaal, Pärnus, Põltsamaal ja Harjumaal Kosel.

Näituse avamine on Haapsalu kunstikooli hoovigaleriis 27. septembril kell 16.30. Näitus on Haapsalus avatud 5. oktoobrini.

Kunstiõpetajate laagri toimumist ja näituse korraldamist toetab Eesti Haridus- ja teadusministeerium.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments