Helle-Moonika Helme kinkis suurperede liidule üheksa koolikotti

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12
Riigikogu liige Helle-Moonika Helme kinkis Läänemaa suurperede liidule üheksa seljakotti. Esimesena sai koolikoti Len. Arvo Tarmula

Täna andis riigikogu liige Helle-Moonika Helme Läänemaa suurperede liidule üheksa seljakotti.

Just nii palju on liidus lapsi, kes tänavu alustavad kooliteed. Umbes nädala eest võttis Läänemaa suurperede liidu juht Inga Pärnaste, kes soovis liidu nimel kooliminevaid lapsi kvaliteetse kotiga toetada, ühendust Helmega.

Pärnaste oli varem Helmega koos kogunud raha, et parandada Tõrukese lasteaia õueala. Samuti on Helme olnud selle taga, et Tõrukese lasteaed sai õuesõppemaja.

„Isegi ei võtnud mõtlemisaega, ütles kohe jah,” ütles Pärnaste.

Koolikotid ostis Helme oma raha eest. „Riigikogulase palk on piisavalt suur, et üheksa koolikotti osta,” ütles Helme.

Helme ütles ka, et erakonna või mõne asutuse kaudu koolikottide ostmine oleks olnud nii keeruline, et kottide saamise ajaks, oleks kool juba pealehakanud.

Esimesena sai koolikoti väljavalida Pärnaste poeg Len. Küsimusele, kuidas koolikott meeldib, vastas Len, et hästi.

Pärnaste ütles, et kuna tal läheb tänavu kooli kolm last, siis ta teab, kui suur väljaminek see on. Seepärast sooviski ta ühe suurema väljamineku, koolikotiga, oma liidu liikmeid toetada.

Teistele liidu liikmetele lubas Pärnaste kotid üle anda täna.

Läänemaa suurperede liidus on 84 peret. Enne kooliasjade kogumiskampaaniat uuris Pärnaste liidu liikmetelt, kui palju on neil kooliskäivaid lapsi. Küsimusele vastas 50 peret, kus kasvab kokku 160 koolilast, kelles 9 lähevad esimesse klassi.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vot siis
4 aastat tagasi

Kas tõesti oli see tegu nii tohutu suurejooneline, et sellest lehes pasundada. Kui ajakirjanik võtaks vaevaks kirjutada ,palju on neid ,kes iialgi pole uue kotiga kooli saanud minna ,vaid sekond händi omadega peavad leppima.aga no mis siin ikka imestada-TAKSI baar on selle erakonna kerlaampind.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  vot siis

palju sina uusi koolikotte oled jaganud, et halvustad siin!?

mutter
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Agu, aga sina kui palju oled