Viimase kuu jooksul on varastatud põllutöömasinate GPS-seadmeid

Reinu-Einari talu peremehe Einar Pärnpuu kombainid ootasid eile Rõudes põllu ääres paremat ilma. Urmas Lauri

Viimase kuu jooksul toimund põllutöömasinate GPS-seadmete varguste laine valguses, mille kogukahjud võivad juba ületada ligi 100 000 euro piire, tuletab Salva kindlustus meelde, et suure kahju ja katkenud töö vältimiseks piisab paarist olulisest meelespeast.

„Viimasel ajal on kindlustustele tulnud hulgaliselt teateid põllutöömasinate GPS-seadmete vargustest, millest nii mõnigi võiks olnud lihtsalt ära hoitav,“ märkis Salva kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt. „Seadmed ise maksavad tuhandeid eurosid, aga kindlasti pole mitte vähetähtis kaotsi läinud info ja sekeldused kiirel põllutööhooajal.”

Kivirüüt selgitas, et kindlasti peaksid traktorite ja kombainide omanikud ise olema veidi hoolsamad ja võtma selle mõne lisaminuti, et oma seadmete turvalisus tagada. „Enamikul masinatel on võimalik GPS-seadmed ja antennid mõne lihtsa liigutusega eemaldada ja turvalisse kohta tööpäeva lõpuks hoiule viia,” märkis Kivirüüt.

Samuti tuleks oma põllutöömasinaid kindlustades veenduma, et kindlustuse hulka oleksid arvatud ka kõik võimalikud lisaseadmed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments