Karl-Christoph Rebane: kõik poisid pole mõeldud sõjaväkke

Lääne Elu

info@le.ee

Karl.Christoph Rebane Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasena. Foto: Urmas Lauri

Läänemaa ühisgümnaasiumi vilistlane, moekunstnik Karl-Christoph Rebane väljendab oma uue kollektsiooniga “Am I a joke to you” kogemust Eesti kaitseväes: kuidas teda kahe aasta jooksul väntsutati psühhiaatrite ja psühholoogide vahet.

“Aga iga poiss pole loodud kahurilihaks. “Am I a joke to you” on karje vabaduse nimel, võitlus vabalt hingamiseks – poistele, kes säravad kui tähed, kuid keda kustutatakse konidena,” ütleb Rebane Arterile.

“Kõik poisid ei ole mõeldud sõjaväkke – võiksime vähem kulutada kaitseväega seotud riigiraha minusugustele, kes ka sõjaolukorras ei haara relva, ning tunnustada enam inimesi, kes patriootlikult lausa tahavad marssida kaitseväe ridades.”

Rebane õpib kunstiakadeemias, võitis sel kevadel Estonian Fashioni moefestivali ja sai võimaluse esindada Eestit Kiievis konkursil International Young Designers Contest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Erts
4 aastat tagasi

Kokkuvõte siis selle “multitalendist” lumehelbekese kohta, et iga mehepoeg pole veel mees. Reaalne paratamatus aga on et kui tuleb sõjaolukord siis lennujaamad ja sadamad lähevad lukku ning sa ei putka siit kuhugile. Teine reaalne paratamatus on et kui sa ei taha relva kanda ja kahurilihana oma ellujäämise eest võidelda siis oled lihtsalt veristamislammas. Pole tsiviilisikutel sõja aeg see elu nii lill midagi. Meil ju puudub tsiviilkaitse ja meie oletatav vaenlane pole seotud mingite konventsioonidega. See tähendab et kas kahurilihaks, kabaga pähe või kuuli kuklasse saad sellegipoolest.

hmm
4 aastat tagasi

kui ise ei oska,siis tellib töömehed…..milles probleem.

Mart
4 aastat tagasi

Jah, kui selle õpilase näkku vaadata, siis see juba ütleb midagi ehk lumehelbeke. Tark võib-olla, aga oma kätega ei oska midagi teha

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Kui läheneda teisest küljest siis palju on meil üldse tahtjaid väeteenistusse minna kui see ei oleks kohustuslik ? Igatahes poliitikute hulgas pole neid üldse ja konflikti korral paneb iga viies kohe leebet koos poliitikutega !

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Kas meil on siia vaja koondada sõjatehnikat koos võõrvägedega siis kindlasti mitte aga iga noor mees peab väeteenistuse läbima.Kui mängid simulanti siis sind peabki väntsutama !

juss
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Tahad rahu, ole valmis sõjaks! Ja kes ei ole mõeldud sõjaväkke, pole ka mingid poisid, vaid memmekad!!

2. kodanik
4 aastat tagasi

Keegi pole loodud kahurilihaks. Aga on asju, mida vaja teha selleks, et oleks võimalik tegeleda eneseteostusega. Kaasa arvatud nende pikkade varrukatega särkide loomine. See multitalent võiks väikese inventuuri teha oma vaimses maailmas.

Koni
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Patsifistidele on asendusteenistus – oleks väntsutamist ja vaimse tervise evalveerimist saanud edukalt vältida.