Anneli Aken viib laulupeole üle 200 koorilaulja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Euroopa Eestlaste Koor 2014. aasta üldlaulupeol. Foto: Kristo Kaasan
Euroopa Eestlaste Koor 2014. aasta üldlaulupeol. Foto: Kristo Kaasan

Selle aasta laulupeo suurim lauljate seltskond tuleb üllataval kombel väljastpoolt Eestit. Lauljate arvu poolest on kooridest esikohal Luksemburgis tegutsev 123 lauljaga Euroopa Eestlaste Koor (EEK), kirjutab Postimees.

Euroopa Eestlaste koori dirigendid on Kalev Lindal ja Elo Tammsalu-Schmitz. Nii Tammsalu-Schmitz kui ka koori tegevjuht Anneli Aken on Haapsalust pärit.

“Kõige sagedamini toimuvad meil laululaagrid Saksamaal, aga laulupeol osalevate lauljate koduks on hetkel 12 Euroopa riiki,” selgitas Aken.

Kõige rohkem – 45 lauljat elavad Saksamaal, 26 Luksemburgis, 13 Belgias, 10 Hollandis ja Suurbritannias, kust on omakorda esindatud Inglismaa, Wales ja Šotimaa. Lisaks on elukohariikide seas Rootsi, Soome, Prantsusmaa, Hispaania, Šveits ja Austria.
Ja muidugi Eesti. “Mitmed tagasipöördujad laulavad jätkuvalt meie kooris,” ütles Aken.

Tegelikult on tema juhendatud koorilauljate arv aga veel suurem.
“Meil on ka 74 liikmega lastekoor,” märkis Aken. Väikeste laululaste juhendamisel on tal Eestist abiks Ilona Aasvere ja Ehtel Kuldvere-Vent. “Ehk siis meid on laulupeol kokku üle 200!”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa
4 aastat tagasi

Tubli ja energiast pakatav Anneli! Jõudu ja imelisi viisijuppe!