7

Täna on siseminister Mart Helme umbusaldushääletus

Lääne Elu

info@le.ee

Mart Helme Foto: Arvo Tarmula
Mart Helme Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni juht Kaja Kallas annab siseminister Mart Helme umbusaldusavalduse riigikogu menetlusse tänase istungi alguses.

Reformierakonna riigikogu fraktsioon lisas siseminister Mart Helme umbusaldusavalduse seletuskirja seadusrikkumise, mille siseminister koos rahandusministriga panid toime valimispäeval, kutsudes inimesi üles EKRE poolt hääletama.

„Umbusaldusdusavaldusel on praegu 45 allkirja – Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna saadikute ning Raimond Kaljulaidi omad. Suhtleme endiselt ka koalitsiooni esindajatega, et ka sealt toetust juurde saada,” ütles Reformierakonna riigikogu fraktsiooni juht Kaja Kallas.

Kallas märkis, et erakonna fraktsioon lisas umbusaldusavalduse teksti ka agitatsioonikeelu rikkumise. „Politsei algatas Mart ja Martin Helme suhtes menetluse karistusseaduse paragrahv 168 rikkumise eest ja tegi juba ettekirjutuse raadiosaade, kus keelatud agitatsiooni tehti, maha võtta. Mart Helme poolt on rikkumine seda tõsisem, et siseministrina peab teda nüüd kontollima tema enda haldusalas olev asutus. Sellest hoolimata pole siseminister toime pannud rikkumist kuidagi kahetsenud,” ütles Kaja Kallas.

„Ministri vastu, kes seadustesse ja eetikasse nii hoolimatult suhtub ei saa Eesti riigil olla mingit usaldust ja tegelikult peaks ta ise tagasi astuma. Kuna Mart Helme seda aga ei tee, soovime talle umbusaldust avaldada,” lõpetas Kallas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Juss
Juss

Jäledad tüübid need Kallased.

Mia
Mia

Ega need Helmed paremad pole. Ühed poliitikud kõik.

kullerkupp
kullerkupp

Kallased on haritud ja europarlamendi kogemusega , teavad poliitika etiketti, ei labasta oma väljaütlemistega oma riiki ja on igati poliitikakõlbulikud. Mida aga teevad helmed-kui palju lolle ja labaseid lauseid on selle lühikese ajaga tulnud nende suust.Ja EKRE sees ka käärib. sest kõik pole neil nõus ,,kaabusid,, kummardama.Ähvardasid koristusbrigaadiga kui veel valitsus kooski polnud. Ei tule sellest valitsusest asja enne kui REF JA KESK on käed löönud, ning tundub, et sellega ongi juba algust tehtud.

Kahtlen
Kahtlen

kövasti selle nn etiketi tundmises. Viimatinimetatu eeldab kaugelt enamat…

Kui
Kui

reff tagasi tuleb, siis mina perega lähen.

juss
juss

Oled vist väga noor, aga sellegi poolest rõõm kuulda!

Ei
Ei

űle 50 ja nagu űhest teisest artiklist lugeda saab, siis tippteenijate ülemise otsa seas.

wpDiscuz