Peapiiskop kutsus üles emadepäeval lähisuhtevägivalla ohvrite eest palvetama

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

EELK peapiiskop Urmas Viilmaa. Foto: Illimar Toomet
EELK peapiiskop Urmas Viilmaa. Foto: Illimar Toomet

Peapiiskop Urmas Viilma palus vaimulikel võtta Jubilate-pühapäeva ning emadepäeva jumalateenistusel emade, vanaemade, kasu- ja ristiemade kõrval eestpalvesse ka kõik pered, kus tuleb ette vägivalda, et vägivald lõpeks, et vägivallatseja lõpetaks oma vägivallateod ning peredes valitseks rõõm ja armastus, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Viilma tõi vaimulikele saadetud kirjas välja, et usutavasti on kõik võinud saada osa enda või teiste rõõmust, mis kaasneb kahe inimese ühise elutee algusega, abieluga ja ühise pere loomisega, lapseootuse ja sünniga – jagatud rõõm on sellistel hetkedel mitmekordne.

“Kuidas on aga lood jagatud murega? Kas oleme valmis ka oma muret teistega jagama? Kas oleme valmist teiste muret tõsiselt võtma, seda tähele panema ja abi osutama? Valusalt kõlavad need küsimused viimastel nädalatel õigustatult tähelepanu alla võetud lähisuhte vägivalla teema kontekstis. Lähisuhtevägivald tähendab vägivalda – füüsilist ja vaimset, mis pahatihti leiab aset koduseinte vahel. Sageli on vägivald suunatud naiste vastu – praeguste ja tulevaste emade vastu,” kirjutas Viilma.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lembit Uskov
4 aastat tagasi

Huvitav mitu kirikupreestrit on Eestis pedofiilia süüdistuse saanud? Võiks algatuseks nendest kõneleda. Kui pole siis ju hästi.