9

Galerii: Haapsalu veteranid tähistasid võidupüha

Kaubamaja juures asuva mälestussamba juurde toodi täna punaseid lilli. Arvo Tarmula

Tänase päeva, 9. mai puhul, mida Venemaa tähistab võidupühana natsi-Saksamaa üle, kogunes Haapsalu kaubamaja ette mälestusmärgi juurde umbes 40 inimest.

„Austust peab andma, et nii läks ilusti, elasime hästi ja elame praegu ka,” ütles MTÜ Haapsalu Linna Veteranide Komitee juht Kaarel Aru. „Tänane päev on tähtis, minul kedagi sõjas ei olnud, aga iga aasta käin siin,” lisas ta.

Ühtegi 1945. aastal Berliinis lõppenud sõja veterani Haapsalu mälestusmärgi juurde ei tulnud. Sõjaveterane on Haapsalus elus veel kaks – mõlemad on üle 90aastased. Mälestussamba juurde kogunesid ühenduse liikmed. Aru sõnul on komitee hingekirjas 130 inimest – nende hulgas näiteks veteranide lesed.

Mälestusmärgi juurde kogunenud inimesed asetasid mälestussambale lilli, enamasti punaseid nelke ja sättisid üksteisele rinda Vene propaganda sümboliks muutunud Georgi linti. Kohaliku ühenduse poolt asetas Aru pärja, millel oli kirjas „Langenud kangelastele veteranide komiteelt”.

Kohaletulnutele pidas Aru kõne. Samuti asetas pärja ja pidas kõne Vene saatkonna esindaja. Pärast jätkus pidu komitee ruumides.

Aru sõnul toetab nende komitee tegevust Haapsalu linn ning 9. mai puhul toetab lilledega ka Venemaa. Aru sõnul on neil ka Venemaa poolt tugi dokumentide vormistamisel.

Arvo Tarmula fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Vaba
Vaba

Haapsalusse tuleks püstitada mälestusmärk ka Eesti Leegionis Eesti riikliku iseseisvuse eest võidelnud meestele, kus läänlased saaks ka neid vapraid mehi mälestada.

Andrus M.
Andrus M.

Ei NAZidele

Eestile
Eestile

löppes söda augustis 1991. Mis punapidu see kyll on?

Ei saa asjale pihta
Ei saa asjale pihta

Kelle ordeneid ja medaleid need isehakanud veteranid kannavad. Mäletan hästi Kurovi isa, kes töötas tolleaegses Nahhimovi nim. Kalurikolhoosis laohoidjana. Oli mõnus mees ja ei praalinud kunagi, et oli vabastaja. Mis põhjus selleks pojal peaks olema?

juss
juss

See on see “bezsmertnõi polk” vist. Pangu või rott rinda, kui meeldib ja õnnelikuks teeb!

pole kuskile
pole kuskile

kadunud 5 kolonn

Abcmas
Abcmas

Kas ka minu kadunud onu,kes võitles nii leegionis kui korpuses?

Veteranid?
Veteranid?

näidake mulle üks veteran nendest piltidest.

peep
peep

Õpi lugema, ennem kui su lahti teed!!!

( Ühtegi 1945. aastal Berliinis lõppenud sõja veterani Haapsalu mälestusmärgi juurde ei tulnud. Sõjaveterane on Haapsalus elus veel kaks – mõlemad on üle 90aastased. Mälestussamba juurde kogunesid ühenduse liikmed.)

wpDiscuz