Galerii: Dirhami meelitas külastajaid sadamasse Koržetsi ja Winny Puhhiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 62
Winny Puhh Dirhami laval. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Tänasel maaeluministeeriumi ja kalanduse teabekeskuse korraldatud avatud kalasadamate päeval osalesid kümned tuhanded huvilised. Üle Eesti tehti sadamatesse esialgsetel andmetel ligi 28 000 külastust. Külastada sai 22 kalasadamat üle Eesti.

„Korraldame avatud kalasadamate päeva sooviga populariseerida kalatarbimist, näidata Eesti inimestele kalasadamate igapäevaelu ning seda kuidas kala meie toidulauale jõuab,“ ütles tervituskõne pidanud Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann. „Loodan, et avatud kalasadamate päeva külastajad ja ka teised Eesti elanikud leiavad endale kalurid, kellelt otse värsket ja kodumaist kala osta,” lisas Tiidemann.

Harjumaa kalanduspiirkonnast osalesid Leppneeme (ligi 1000 külastust), Ristna (300) ja Tallinna Kalasadam (3000); Hiiumaalt Roograhu (350) ja Tärkma (500); Läänemaalt Dirhami (2500) ja Topu (1000); Peipsist Kolkja (400), Räpina (1000) ja Varnja (5000); Pärnumaalt Lindi (1000), Võiste (1000), Japsi kai (4000) ja Pärnu Fishing Village Kaluriküla (2000); Saaremaalt Nasva (1000), Mõntu (100) ja Ringsu (Ruhnu) (20); Virumaalt Võsu (2000), Toila (500) ja Eisma (500) ning Võrtsjärve piirkonnast Jõesuu (400) ja Valma (400) sadamad.

Sadamates olid kohal kalateadlased, kalakokad; kohapeal sai osaleda käsitöö- ja õpitubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutasid paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimusid kalaõpitoad, virtuaalreaalsus, teadusteater ja õngekoolitused.

Fotod: Merilin Kaustel-Lehemets

Vt ka: “Galerii: avatud kalasadamate päev Topul

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marek
4 aastat tagasi

Käisin tänavu Kalasadamate Päeval Dirhami sadamas. Ootaksin järgmise aasta sündmuselt, et organiseerimine oleks parem. Kuna rahvast oli palju, siis ka sõiduvahendeid palju, kuid ühtegi parkimist korraldavat inimest polnud näha. Lõpuks keegi saabus, tundus justkui ürituse korraldamisega seotud olevat, ja teatas, et kaugemale enam autoga ei saa, pole ruumi parkida. Pool km väikeste lastelastega marrsinutena kohale jõudes selgus, et kohti oli küll. Järgmise aasta sündmuselt ootan, et vahetult inimestega suhtlevad korraldajad oleksid kasvõi helkurvesti kandes nähtavad ja äratuntavad. Et lastele rinnamärke jagav onu poleks suvaline onu, vaid asjaga seotud inimene, kes on kaugelt näha. Et kala saaks tõepoolest osta paadist ja… Loe rohkem »

Hobuheeringas
4 aastat tagasi

See oli kindlasti väga tore ja vajalik üritus. Aga kuigi Eesti on mereriik,on oht,et ka meil kohalikud paarsada rohelist veelgi rohelisemaks lähevad ja hakkavad nõudma, et räime tohib püüda ainult räime enda nõusolekul.