Erkki Bahovski: mida ütles soome rahvas?

Lääne Elu

info@le.ee

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski

Diplomaatia peatoimetaja

„Rahvas on rääkinud,” tviitis soome kirjanik Jari Tervo pärast põhjanaabrite valimistulemuste selgumist, „nüüd tuleks selgusele jõuda, mida rahvas ütles”.

Ja tõepoolest – segadus on suur. Nii mahtusid Antti Rinne juhitud ja valimised võitnud sotsiaaldemokraadid, põlissoomlased ja Koondpartei kõik 0,7 protsendipunkti sisse. Esimest korda sai valimiste võitja alla 20 protsendi häältest. Rekord on ka see, et valitsusparteid kaotasid 200kohalises Eduskunnas 34 kohta. Mingil imelisel viisil sai valitsuses olnud Koondpartei veel ühe koha juurde, kuid peaminister Juha Sipilä juhitav Keskpartei ja põlissoomlastest lahku löönud Sinine Tulevik kaotasid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaabu
5 aastat tagasi

Sotsidele kaabud pähe

Kodanik
5 aastat tagasi

Soomlane ütles, et eestlane samasugune pagulane me maal nagu süürlane

Triibik
5 aastat tagasi

Soomlased ütlesid,et mõõt on täis ja enam nad moslemi illegaale oma oma ülalpidamisele ei võta. Ja ka seda,et põlissoomlased sooja ametikoha pärast reetnud Soini oma pundiga parlamenti kuidagi ei sobi.Kui inimesed poleks nii vapustavalt laisad,oleks uue seal uue valitsuse kindlasti põlissoomlased teinud.

Triibikule
5 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Nüüd võtavad ainult saamatuid eestlasi