Toidupank kogub täna ja homme annetusi

Haapsalus saab toitu annetada Selveris. Foto: Eesti Toidupank

Täna ja homme on üle Eesti toidupoodides toidupanga toidukogumispäevad. Läänemaal kogutakse toitu Rannarootsi Selveris.

Selveris saab toitu annetada täna kell 14.00-18.00 ja homme kell 10.00-18.00. Kokku saab annetada 46 kaupluses üle Eesti.

Annetustena on oodatud kaua säiliv ehk „parim enne“ -tüüpi toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal. Ka moosid, mahlad, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused on oodatud.

Igapäevaselt teeb toidupank koostööd firmadega, et päästa kaubandusest ja tootmisest see toit, mida mingil põhjusel müüa ei ole võimalik ning jagab selle abivajajatele. Toidukogumispäevad, aga, on üle-eestiline toidupankade heategevusaktsioon, mis annab just eraisikutele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid. Tänavu toimuvad toidukogumispäevad juba 10. aastat järjest.

Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus vabatahtlike abil see sorteeritakse ja ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud toidu iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Kevadistel toidukogumispäevadel annetatud toit hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba aktsioonile järgneval nädalal.

„Toidupank jagab iganädalaselt toiduabi umbes 9000 inimesele üle Eesti ja Toidukogumispäevad on väga oluline osa Toidupanga tegevusest, ilma milleta meil ei ole võimalik oma igapäevatööd teha,“ ütles toidupanga juhataja Piet Boerefijn. „Kutsume inimesi üles annetama toidupangale kauasäilivaid toiduaineid, et Toidupank saaks aidata toimetulekuraskustes inimesi üle Eesti. Igaühe panus on meie jaoks väga oluline.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments