Jõesoo sihib uut maratonirekordit

Argo Jõesoo. foto Arvo Tarmula
Argo Jõesoo. foto Arvo Tarmula

Läänemaa edukaim pikamaajooksja Argo Jõesoo püüab sel suvel joosta maakonna uue maratonirekordi.

2017 võitis ta sel alal Eesti meistritiitli (2:28.15), ületades enda nimele kuulunud maakonna rekordit üle minuti.

Kui möödunud hooaeg jäi Jõesool vigastute tõttu lünklikuks, siis selle aasta algus on kulgenud üllavalt edukalt. Hooajale ladus Jõesoo kaks kuud põhja Keenia mäestikulaagris. Koos treeningukaaslaste Tiidrek Nurme ja Kaur Kivistikuga läbis ta selle ajaga 500 kilomeetrit. Selline pikk laager sai toimuda ainult tänu paljudele abistajatele. Suurim rahastaja oli Jõesoo ise oma lambafarmi tuludega. Toetab ka Lääne-Nigula vallavalitsus.

Jõesoo eesmärk on suve lõpuks joosta maraton ajavahemikku 2:20.00–2:25.00. Kui kaugele see aeg Jõesoo Eesti kõigi aegade edetabelis tõstab, näitab aeg. Kas tal tekib võimalus jõuda võistkondlikel maailmameistrivõistlustel Eesti koondisse maratonis?

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments