Politsei kaotas laste ankeedist ära terminid „ema” ja „isa”

Politsei- ja piirivalveamet kaotas lapse esimese dokumendi taotlemise ankeedist ära väljad „ema” ja „isa” ning asendas need kahe väljaga „vanem”, kirjutab Postimees.

Lapse esmakordsel isikut tõendava dokumendi taotluse ankeedil oli veel möödunud aasta keskel esimesteks väljadeks andmed ema ja  isa kohta. Pool aastat tagasi võttis politsei kasutusele uue ankeedi, kus lapse vanemate andmete sisestamiseks on jätkuvalt olemas kaks jaotist, kuid mõlemad kannavad nime „vanem”. Kusjuures valida ei saa enam ka seda, kas tegemist on lapse ema või isaga, küll aga seda, kas ta on nais- või meessoost.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heino
5 aastat tagasi

Väga haige. See on ehe ebanormaalsus. EU s ei domineeri demokraatia, sest võimu haaranud vähemus valitseb mitte rahva enamuse mandaadiga vaid tugevama jõuga

Katrin
5 aastat tagasi

Lastel siis enam ema ja isa ei ole. Seda kõike näputäie hälvikute pärast.

jaanus
5 aastat tagasi

Jumal vast lubaski selllise muidu ohtliku valitsuse sellepärast,et nii jõhkralt teotatakse püha abielu. aga kui selgub,et need uued oma eludes pole paremadmidagi,siiis tulebmuutus.

Agu
5 aastat tagasi

Sotsid on ikka krdi õelad tegelased nagu näha . Kaitseks jumal Eestimaad, et nad enam võimu lähedalegi ei pääse!!!

Gen
5 aastat tagasi

Väga kurb,et siiani on siseministeeriumis homod möllanud. Õnneks on vähemalt praeguseks sotsidel hapnik kinni tõmmatud ja lastel jälle ema ja isa. Aamen.

juss
5 aastat tagasi

Emane isa ja isane ema! Lahe ju!

lugeja
5 aastat tagasi

Järgmine siseminister lubas selle lolluse lõpetada.

taksist Saareväli
5 aastat tagasi
Reply to  lugeja

näed , üks pede on sulle ikkagi miinuse ladunud , eks Haapsalus neid on jah üksjagu

2. kodanik
5 aastat tagasi

Järgmise aasta kalendris on meessoost vanema päev ja naissoost vanema päev. Isadepäeva ja emadepäeva tähistatakse ainult vabaõhumuuseumis.

Abcmas
5 aastat tagasi

EKRE valitsusse saamine oli hädavajalik,saasta millega tegeleda hakkab aikka uskumatult palju välja tulema .
.Sotside viimane hingetõmme.

Ahto
5 aastat tagasi
Reply to  Abcmas

Ongi nii,et kõigepealt läheb hulga aega normaalsuse taastamiseks ja siis saab alles midagi paremuse poole liikuma hakata .

bella
5 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Sots Suur on ka Lääne- Nigula valla volikogus selle vastu, et Rahvastikutaaste komisjon moodustatakse, kuigi volikogu on vastu võtnud protokollilise otsuse see komisjon moodustada, sest Eesti edasikestmisel on see kõige olulisem küsimus. Aga sotside käsulauad on ilmselt tähtsamad, kui volinike tahe- seda tuleb tingimata üritada muuta.