Ossinovski kritiseerib väikest naiste suhtarvu kavandatavas valitsuses

BNS

Jevgeni Ossinovski Haapsalu sotsiaalmajas. Foto: Arvo Tarmula
Jevgeni Ossinovski Haapsalu sotsiaalmajas. Foto: Arvo Tarmula

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski ei ole rahul naiste vähese esindatusega kavandatavas valitsuses.

“Backwards, comrades! Lahkuvas valitsuses oli naiste suhe 5/15 ehk kolmandik ministritest olid naised. Uues valitsuses on naisi täpselt kaks,” kirjutab Ossinovski sotsiaalmeedias.

“See peegeldab uue valitsuse nägemust naiste rollist ühiskonnas laiemalt. Nimelt, koalitsioonileppes ei esine sõnu “sooline tasakaal”, “sooline võrdõiguslikkus”, “naistevastane vägivald”, “naiste õigused” ega isegi “sooline palgalõhe” (mis on meil EL-i suurim) mitte kordagi!” märgib Ossinovski. “Naisi mainitakse vaid ühes lubaduses, milleks on sätestada põhiseaduses abielu mehe ja naise liiduna.”

“Olla mehe abikaasa ongi ju naise olulisim ülesanne,” ironiseerib Ossinovski enda postituses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
5 aastat tagasi

Ei taha tagasi me masuaega, ei taha riigikokku sotse, oravaid. Elada me tahame siin ja praegu ja tahame, et Isamaa, Kesk, Ekre juhiks meid.

Mai
5 aastat tagasi

Näe, Ladõnskajale pakuti ministri kohta, loobus. Ministrina peab ju tööd ka tegema.

Arvos
5 aastat tagasi

Kritiseerib sell kes ise ja kelle teod ei kannata mitte mingitki kriitikat.

Kalev
5 aastat tagasi

No kui muud peale naiste arvu kritiseerida pole, siis on ju kõik täitsa okei.

Mnjah
5 aastat tagasi

Ossi tavaline sotsi nutuike. Äkki peame arvestust muudes kategooriates ka – vasakukäelised, blondid, meremehed jne. Sotsidel ei ole ju eesmärgiks isiku pädevus, kompetentsus, erakonna soov, isikute enda tahe jms. Sookvootide seadmine ei paranda olukorda vaid pigem halvendab. Tegelikult peaks olenemata soost tõstma hallolluse taset ja lõpetama ära inimliku lolluse kultiveerimise. Aga Jevgeni võiks korra elus proovida ka tootlikku tööd, äkki õpib siis nägema tervikut ja mõistma ühiskonna toimimise aluseid.

Kutseeksam
5 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

Ei ole ma sots, aga see jutt millest eelkõneleja kostab käib rohkem EKRE kohta, kes sööb parema positsiooni nimel pidevalt oma sõnu. Meenutame isa-poja tahet ministritele kutseeksami kehtestamist. Kui selline teadmiste kontroll toimiks, siis olen kindel, et ajaloolane Martin kukkuks kohe kindlasti rahandusministri teadmiste kontrollil läbi.

Mnjah
5 aastat tagasi
Reply to  Kutseeksam

Ma ei pea kohvipaksu pealt ennustajatest suurt midagi. Ossinovski näitas praktikas, et oli suht möku minister. EKRE ministrite kohta saab midagi kosta pärast mõnda kuud. Tark ei torma asjadest ette! Ehk naised saunas rääkisid on kuulujuttude levitamine. Areneks nüüd väheke