Lihula saab mõisamäele uue kortermaja

Lääne Elu

info@le.ee

Lihula mõis. Foto: Urmas Lauri
Lihula mõisast säilib kindlasti sammastik. Foto: Urmas Lauri

Lihula väikemajatootja Greencube on ette võtnud firma ajaloo suurima ja vastutusrikkaima projekti. Lihula mõisamäel on alustatud töid, kus 1840. aastal valminud paari tuhande ruutmeetrise vana mõisa asemele ehitatakse seitsmekorruseline modernne kortermaja.

Olemasolevast mõisast kasutatakse Muinsuskaitse palvel ära osaliselt vana fassaadi, kus mõisal olnud neli sammast jäävad ilutsema uue kortermaja tagumisele küljele. Ülejäänud ehitusjäägid, mis mõisa lammutusest järele jäänud, kasutatakse vundamendi ehitusel tagasitäiteks.

Ettevõtte tegevjuhi Henri Bekmanni sõnul saab osaliselt ära kasutada ka vanu linnuse müüre, mis jäävad näha ka planeeritava parkla seinteks ning saab kasutada ka osaliselt kandvaks vundamendiks.

Korterite ruutmeetri hind sõltub korteri asukohast, korrusest ja paiknemisest Matsalu lahe suhtes. Korteri saab soetada ka siseviimistluseta, kus toru-, elektri- ja siseviimistlustööd saab uus korteriomanik ise teostada. “Hindade vahemikud tuhandest kahe tuhande euroni ruutmeeter,” ütles Bekmann.

Kaevetööde käigus leitud vanu viikingiaegseid tööriistu ja ehteid lubas ehitaja eksponeerida hoone esimesele korrusele jäävas fuajees.

Bekmanni ütles, et Lääneranna vald on projekti heaks kiitnud ja loodab, et uusehitis jääb mäenõlvale veel aastasadadeks. “Kes antud hoones elama hakkavad, ei ole teada,” laiutas Bekmann käsi. Tema sõnul on üle poolte korteritest juba omaniku leidnud, sest nähakse kiiresti arenevas väikelinnas suurt potentsiaali äritegevuseks.

Greencube majatehas, kes toodab enamjaolt maju, mis ei vaja ehitusluba, ent on mõeldud kasutamiseks aastaringselt, alustas Läänemaal tegutsemist rohkem kui viis aastat. Esialgu oli tootmisvaas Kõmsil, kuid praeguseks on firma kolinud Lihulasee nn KEKi mäele.

Täna on 1. aprill.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arved
5 aastat tagasi

No ei ole naljakas, punnitage kas või naba paigast. Kel seda soont ei ole, pole mõtet seda teha. 🤔

Tajobla
5 aastat tagasi

Hetkel on hea hinnaga lossipargis ühetoaline müügis. Üleval tornis. Katuseaken on ka lisana.

Roheline
5 aastat tagasi

Hahahaaa,aprill!

VägaViis
5 aastat tagasi

Seitsmekorruselisse tuleb ilmselgelt ka lift – ma võtaks ühe katsealuse väiksema korteri – hea vaade kaugustesse 🙂

Puzikov
5 aastat tagasi

paluks üks mulle ka broneerida 🙂