Haapsalu tuli Maakilvas teisele kohale

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu võistkonnas mängisid eelmisel hooajalmälumänguhuviline Meelis Tomson (vasakul), ajakirjanik Aivar Õepa, noormängija Mari Leito, pensionär Anne Ehala ja ajalooõpetaja Margus Maiste.
Haapsalu võistkonnas mängisid mälumänguhuviline Meelis Tomson (vasakul), ajakirjanik Aivar Õepa, noormängija Mari Leito, pensionär Anne Ehala ja ajalooõpetaja Margus Maiste.

Haapsalu võistkond tuli Maakilva mälumängus teisele kohale. Turniiri võitis Viljandi, kolmas-neljas olid Otepää ja Paikuse.

Haapsalu esindusvõistkonnas mängisid ajalooõpetaja Margus Maiste, ajakirjanik Aivar Õepa, mälumänguhuviline Meelis Tomson ja pensionär Anne Ehala. Noormängija oli Paides tomunud turniiril abiturient Mari Leito.

Õepa polnud rahul küsimuste tasemega, pidades neid pigem nõrkadeks. „Olime valmistunud veidi parematasemeliste küsimuste vastamiseks; kaasasime võistkonda Haapsalu juurtega perspektiivse noormängija, kes tõi ka otsustavad punktid, mis meile hõbemedali tõid, aga korraldustoimkond oleks võinud pidada oma lubadust noorte ligi meelitamiseks noortepäraseid küsimusi koostada, siis poleks esikoht seekord ka nii kättesaamatuks jäänud,” ütles Õepa.

Maakilvas osales Läänemaalt viis võistkonda. Haapsalut esindasid veel Kepimurdja ja Ridala võistkond. Endiselt Läänemaalt osalesid Lihula ja Lääneranna võistkonnad. Viimase nime all on mängijad endisest Hanila vallast.

Maakilva kahe eelvooru järel jagunevad võistkonnad kolme rühma. Kõige tugevamad pääsevad superfinaali, järgmised A- ja kõige nõrgemadB-finaali.

Lääneranna tuli B-finaalis 9. kohale, saades õiguse mängida ka A-finaalis, kuid ei osalenud seal. Lihula jagas B-finaalis 11.–13. kohta, Kepimurdja ja Ridala 15.–16. kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments