0

Täna algab riigikogu valimiste elektrooniline hääletamine ja eelhääletamine

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Alates tänasest saab anda oma hääle riigikogu valimistel: kell 9.00 algab elektrooniline hääletamine ja kell 12.00 hääletamine maakonnakeskustes.

Maakonnakeskuses on võimalik hääletada 24. veebruari kella 20-ni sõltumata valija registrijärgsest elukohast. „Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid 8 ja Tartu linnas 4,“ sõnas riigi valimisteenistuse juht Priit Vinkel. Jaoskondade täpsemad asukohad leiab riigi valimisteenistuse veebilehelt.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee ööpäevaringselt kuni 27. veebruari kella 18-ni. „Valija jaoks suuri muudatusi e-hääletamisel seekord ei ole, väiksema muudatusena saab kandidaadi nime otsida, lisaks kuvatakse avavaates erakondade nimekiri, millele klõpsates avanevad kandidaatide nimed,“ rääkis Vinkel. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 3. märtsil häält muuta ei saa.

Eelhääletamine kõikides valimisjaoskondades toimub 25.-27. veebruarini. „Riigikogu valimistel on avatud 451 jaoskonda, sel perioodil saab hääletada nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas,“ selgitas Vinkel. Igas omavalitsuses on vähemalt üks jaoskond, mis väljaspool elukohta hääletamist korraldab. Täpsema info leiab kaardirakenduselt.

Valimispäeval, 3. märtsil saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Valima minnes tuleb kaasa võtta fotoga isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass või juhiluba.

Valijakaarti kaasa võtma ei pea.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz