Taastusravihaigla juurdeehitus varjab merevaate

Haapsalu linnaarhitekt Anu Joost (paremal) kiitis eile maastikuarhitekt Tiina Kuusepuu joonistatud taastusravihaigla eskiisi. Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalu linnaarhitekt Anu Joost (paremal) kiitis eile maastikuarhitekt Tiina Kuusepuu joonistatud taastusravihaigla eskiisi. Arvo Tarmula

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse plaanitav juurdeehitis tuleb nii uhke, et varjab Sadama ja Supeluse tänavalt vaate merele.

Eskiisi järgi tuleb taastusravihaigla krundi Supeluse tänava poolsesse külge massiivne spordihoone ja maja ette, Sadama tänava poolsele küljele hotell. Hotell moodustab kahe olemasoleva hoonega kolmnurga.

Spordihoone on tõstetud kõrgemale, et tugipostide ja pargitud autode vahelt näeks tükikestki merd. Hoone alla tuleb 23 parkimiskohta. Nii ongi Sadama tänava poolt vaade merele takistatud.

Kolmapäeval oli Haapsalu linnavalitsuses taastusravihaigla juurdeehitise detailplaneeringu avalik arutelu. „Lahendus ei häiri, aga tervik häirib,” ütles taastusravihaigla naaber, Haapsalu finantsjuht Martin Schwindt arutelul.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
normaalsed normid
4 aastat tagasi

üheselt kole klots.

Ilmselgelt ei ole selle kavandi arhkitekt kordagi Skandinaaviasse reisinud, et näha kuidas selliseid mahte on lahendatud, nii et inimesed ei tunneks ennast kahe klotsi vahele surutud ussikestena (teine on sanatoorium Laine, nõukaaegse kolearhitektuuri musternäidis).

Teine asi on mahud üldse – jätkuvalt selline 90ndate alguse mania grandioso, kõik peab olema võimalikult suur, seejuures suured hoolduskulud, suured küttearved, suured puhastusarved jne. See aeg on ju ammu möödas, kui paari viinapudeli eest sai Kiltsist vene sõjaväelastelt kütust, millega oma ülelusuuruseid sõelkivist hütte kütta…

Tobedus ruudus
5 aastat tagasi

No tervikuna see monstrum sinna ei sobi. Juba praegu tekitavad selle asutuse parkijad korraliku segaduse. Nüüd kui kompleksi suurendatakse tehakse küll kindlasti ka parkla aga kui sinna tuleb hotell/spordikompleks jne, siis külastajate arv suureneb,personali arv, siis kindlasti ei kata ära see parkimisvajadust ja tänavad on umbes nendest parkijatest ja kohalikul on päris keeruline oma koju pääseda ja ühistranspordil liikuda. Ennem siiski kui lubada selline asi läbi, oleks vaja mõelda,kas see esteetiliselt sinna sobib ja PARKIMISPROBLEEM- viimane häirib juba praegu tööpäevadel tavaliiklust,mis saab siis kui see kompleks veelgi suureneb

Pettunud...
5 aastat tagasi

Kas uhke juurdeehitis tagab ka selle, et Haapsalus saaks jälle rehabilitatsiooniplaani koostada ja rehab.plaanis ettenähtud tegevuskava täita? Või tuleb lapsevanematel jätkuvalt oma haiget last Tallinna või Pärnu vahet väntsutada, et vajalikku abi saada? Milleks nii suur hoone, kui asutuse funktsioone järjest kärbitakse?

Unistada pole keelatud...
5 aastat tagasi

Ma ei saa aru miks üleüldse sajandeid tagasi hakati siia kauni merevaatega liivaluitele tekitama asustust. Mõelda vaid kus oleks miljööväärtuslik koht, kui istud praeguse linnuse kohal künka otsas ja naudid merevaadet.

Sass
5 aastat tagasi

Tervik häirib sellepärast, et Schwindt ei näe enam koduaknast merd.

haapssallane
5 aastat tagasi

See tuleb täpselt sama sobimatu kompleks, kui Wiedemannni Gümnaasiumi spordihoone, mis on kohutav ehitis ja vanalinna sobimatu. Tuleb leida teisi lahendusi, et sellist kobakat ei ehitataks.

hotell?
5 aastat tagasi

See on siis haigla klientidele mõeldus majutusasutus või puhas äritegevus?

Roheline
5 aastat tagasi
Reply to  hotell?

Jutt oli,et lähedastele-tihtipeale tervenemisprotsessile hädavajalik lähedaste kohalolu,kes tihtipeale otsivad üürikorterit taga,suvel on nendega ikka väga tuuga siinmail

Roheline
5 aastat tagasi

Igati vajalik asi haapsalule…. Oleme isegi peres ja sõpruskonnas sealset abi vajanud,kahju muidugi ka sellest,et inimesed jäävad oma miljonivaatest ilma.
Parkimisega on seal ka siht kitsas,eriti kui arvestada,et seal liiguvad liikumispuudega inimesed. Olen isegi beebiga seal pool tänavat eemale parkima pidanud ja siis sprint turvahäll kaenlas rehabilitatsioonikeskuse poole…. Ja nii 2 korda nädalas. Kui oleks tegu nt ratastoolis liikuva inimese või nt karkudel inimesega,siis no vabandage,inimene on juba autost kohalejõudmisega end ära kurnanud 😀

kodanik
5 aastat tagasi

Super ettevõtmine! Kindlasti on tähtsam meie inimeste tervis kui kellegi koduaknast paistev merevaade. Merd saab haapsalus vaadelda ka mujal.Meil kõigil oleks tore sellises kaasaegses majas tipptasemel ravi saada.

Hook
5 aastat tagasi

Terves linnas on parkimisprobleem,kõik väiksed tänavad on täis pargitud-eriti Algkoolist kuni kohtumajani välja,katsu seal autode vahel laveerida.
Hommikuti on eriti hull, kui lapsi kooli tuuakse.