Linnamäe ja Palivere lapsed pidasid ühist öölasteaeda

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Palivere vabatahtlikud päästjad olid lastele metsas ette valmistanud piknikulõkked, kus vorsti ja vahukommi küpsetada. Foto erakogu

Läinud neljapäeval sõitsid Linnamäe lasteaia kahe vanemate rühma lapsed külla eakaaslastele Paliverre, et ühiselt sisse juhatada öölasteaed.

Palivere lasteaia Piibeleht direktor Kerda Ledise sõnul on Linnamäel öölasteaeda peetud juba kahel aastal, Paliveres oli see esimene kord.

Kella 18 saabusid Linnamäe lapsed Paliverre, kus etteastete, laulude ja sõbrapäevakingituste üleandmisega kuulutati lasteaiaöö avatuks ning seejärel suunduti matkale.

Pimedas metsas matkamiseks olid lapsed kaasa võtnud pealambid. „60 last ja kümme täiskasvanut pealampidega oli väga võimas vaatepilt,” kirjeldas Ledis. Paarikilomeetrise matka järel jõuti piknikupaika, kus Palivere vabatahtlikud päästjad olid ettevalmistanud piknikulõkked.

Öölasteaialised küpsetasid lõkkel vorsti ja vahukommi.  „Lõpuks lasi tulekustuti tühaks ja tehti tehislund,” rääkis Ledis. Ta lisas, et vabatahtlikud olid kohale toonud ka tuletõrjeauto ja metsast lahkusid lapsed tuletõrjesireeni saatel.

Pärast ühist matka läksid lapsed lahku, et oma lasteaias öölasteaeda jätkata. Nii Linnamäel kui ka Palveres toimus veel pidžaamadisko, loeti unejuttu. „Julgemad jäid lasteaeda ka ööbima,” ütles Ledis. Ta lisas, et kuna Palivere lasteaed pole varem öölasteaeda korraldanud, siis mõned lapsed ja lapsevanemad pelgasid last ööseks lasteaeda jätta. „Kes jäid, neil oli hea,” sõnas Ledis.

Ledise hinnangul võiks kahe lasteaia ühist lasteaiaööd edaspidigi korraldada, sest siis nad näevad ka seda, kus teised lapsed lasteaias käivad. Ettevõtmise peamine eesmärk oli aga lastele elamusi ja pakkuda ja see Ledise sõnul ka õnnestus: „Lapsevanemad on kirjutanud ja tänanud, et see oli laste meelest parim lasteaiapäev.”

Fotod erakogu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments