Linnamäe lasteaia uus rühm alustab esmaspäeval

Karina Lumiste (vasakult), Liisi Räli, Ragnar, Eda Veltman ja lasteaia direktor Marika Prik ootavad juba uude rühmaruumi lapsi. Mihkel Puhm
Karina Lumiste (vasakult), Liisi Räli, Ragnar, Eda Veltman ja lasteaia direktor Marika Prik ootavad juba uude rühmaruumi lapsi. Mihkel Puhm

Esmaspäeval alustab Linnamäe lasteaias uus rühm, kelle ruumideks saab möödunud nädalal kohale toodud uus, viiest moodulist koosnev osa.

„Avar, valge, hele,” ütles Linnamäe lasteaia direktor Marika Prik uue rühmatoa kohta. „Suurem, kui ma arvasin väljast vaadates – ei kujutanud ette, et sees nii palju ruumi on,” lisas ta.

Uues heledate seintega rühmatoas on suurem osa mööblist – lauad-toolid ja sahtelvoodid – juba kokku pandud. Eile käis majas veel suur töö – G4Si tehnik paigaldas kaableid ja ehitajad panid uut osa ülejäänud lasteaiaga ühendavas moodulis paika viimaseid põrandatükke. Puudu olid õpetaja laud ja nõudepesumasin.

Eile oli lasteaia uues osas veel hirmus palav. Priki sõnul oli põhjus lihtne – ventilatsioon polnud veel ühendatud.

„Meeldib, et on ruumi liikuda,” ütles uues rühmas tööle hakkav õpetaja Liisi Räli. Temaga oli uut maja üle vaatamas ka poeg Ragnar, kes hakkab käima samas, Kiilikeste nime kandvas rühmas.

Õpetaja Karina Lumiste mõlgutas mõtteid, kuidas tuba laste töödega kaunistada. Prik ütles, et kuigi hoone uus osa on renditud, on neil lubatud kõike teha, ka seintesse auke puurida. „Mõtteid on juba palju,” ütles Räli.

Esimesel tööpäeval tutvusid uued õpetajad lasteaia üldise elukorraldusega – vaatasid üle, kuidas köögist toidu kätte saab, kus on laoruumid jmt.

Uues rühmas hakkab esmaspäevast käima 11 last. Algul oli plaanitud rohkem, kuid selgus, et kaks last koos vanematega lähevad Punase Risti kaudu hoopis aastaks Aafrikasse. Tagasi tulles liituvad nemadki Kiilikestega. Lasteaia uus osa mahutab 16 last.

Lääne-Nigula vallavalitsus rentis mooduli Cramolt viieks aastaks. Koos sisustusega tuleb vallal iga kuu maksta 2200 eurot renti.

Mihkel Puhmi fotod:

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments