0

Riiklikule spordipreemiale kandideerib kolm läänlast

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vend ja õde Peeter Nelis ja Helen Nelis-Naukas on mõlemad esitatud riikliku spordipreemia kandidaadiks. Foto arhiiv

Riikliku spordipreemia 41 kandidaadi seas on ka kolm läänlast – vehklemistreenerid Peeter Nelis ja Helen Nelis-Naukas ning Virtsust pärit maadlustreener Henn Põlluste.

Peeter Nelis ja Henn Põlluste kandideerivad spordi elutööpreemiale.

Kahele 40 000 euro suurusele elutööpreemiale kandideerib 19 inimest. Riiklik spordi elutööpreemia määratakse inimesele, kelle aastate pikkune panus Eesti sporti on pälvinud avalikkuse kõrge hinnangu ning kelle elutöö on olnud eeskujuks noorele põlvkonnale.

Helen Nelis-Naukas on esitatud aastapreemia kandidaadiks 2018. aasta tulemuste eest.

Kuuele 9600 euro suurusele aastapreemiale kandideerib 22 inimest. Preemia määramisel arvestatakse sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel ning panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusesse, mis on saavutatud või avalikustatud eelmise kalendriaasta jooksul.

 Riiklike spordipreemiate määramise otsustab valitsus ning need antakse üle Eesti Vabariigi aastapäeval 24. veebruaril Eesti Teaduste Akadeemia saalis toimuval tseremoonial.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz