Lääneranna elanikke segasid ammuvad lehmad

Lehmad otsisid oma vasikaid. Foto: Arvo Tarmula
Lehmad otsisid oma vasikaid. Foto: Arvo Tarmula

Möödunud nädalal sai Lääneranna vallavalitsus kümmekond kaebust selle kohta, et Lihula lähistel ammuvad veised ööpäev läbi.

„Kümmekond inimest on pöördunud erinevaid kanaleid pidi, kas siis otse vallavalitsuse töötajate poole lihtsalt kui tuttavad või helistanud vallavalitsusse; on ka vallavalitsuse liikmeilt linnas nööbist kinni võetud ja küsitud: „Kas sa tead?”,”ütles Lääneranna avalike suhete spetsialist Kristina Kukk.

Kuke sõnul on neile teada, kelle veised ammusid. Ta ütleb, et need asusid Lihula lähistel, kuid ei soovi täpsustada, kelle veised need olid. „Me ei taha lihtsalt seda, et hakataks ühe või teise veisekasvataja peale näpuga näitama,” ütles Kukk.

Tema sõnul oli tegemis pooleaastaste vasikate võõrutamisega, kes oskasid juba iseseisvalt süüa. Piimast võõrutamiseks olid vasikad pandud lehmadest eemale. „Alguses paar-kolm päeva lehmad otsivad oma vasikaid, aga nad liidetakse pärast uuesti kokku,” kirjeldas olukorda Kukk.

Seda, kas ammusid ainult vasikaid otsivad lehmad või ka vasikad, ei osanud Kukk öelda. „Loomulikult osa vasikaid vastab ja osa ei pruugi vastata,” ütles Kukk.

Samuti ei osanud ta öelda, kui kaugele veisekasvatusest ammumine kuulda oli. Praeguseks on Kuke sõnul see lõppenud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ülo
5 aastat tagasi

Lambad määgivad,meri kohiseb…INIMESED-MIS TEIL VIGA ON? Loomi kasvatatakse teadaolevalt maal ja nii on olnud ajast aega…äkki on teiesuguste asukoht valesti valitud? …küll on kärss kärnas,küll on maa külmund…

kilu
5 aastat tagasi

Mis need lehmad siis tegema pidid? Rokki mängima või? Tule taevas appi, nii võõrandunud ei tohiks olla.

Tõnu Ploompuu
5 aastat tagasi

Ju mõni on siis krahv Šeremetjevi teenistuses, et teda häirib nii lehma ammumine, koera haukumine kui kuke kiremine. Ju neil on eesmärk maa veel tühjemaks teha kui Põhjasõja ajal