Risti perearst otsustas ametisse jääda

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Risti perearsti Hingi Kalbergi kabinet. Foto: erakogu

Risti perearsti Hingi Kalbergi kabinet. Foto: erakogu

1. jaanuarist oma nimistust loobuda soovinud Risti perearst Hingi Kalberg otsustas tööd jätkata.

„Jään, sest muidu oleks ees oodanud sulgemine. Sellest oleks kahju,” ütles Kalberg.

Otsus jääda sündis suuresti tänu abiarst Artur Ansonile, kes käib Ristil Tallinnast. „Ta oli meil ka varem, aga nüüd õnnestus tal oma töö kõrvalt meile edasi jääda. Kahe peale saame hakkama,” ütles Kalberg.

Terviseamet on otsinud nimistust loobuda soovinud Kalbergile asendajat konkursiga kaks korda. Esimese konkursi kuulutas amet välja mullu septembris, teise novembris. Kummalgi korral ei laekunud mitte ühtegi sooviavaldust.

„Isegi huvi ei tundnud mitte keegi,” märkis Kalberg.

Risti perearsti nimistus oli 2. jaanuari seisuga 1223 patsienti. Ametis on kaks pereõde. 33 aastat Ristil perearstina töötanud Kalberg soovis töölt lahkuda isiklikel põhjustel.

Perearstide puudus valitseb terves Eestis. Valgas, Setu- ja Põltsamaal jaotab terviseamet tänavu kolme perearsti nimistud ümber, sest puuduvatele tohtritele pole õnnestunud leida isegi mitte ajutist asendajat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
5 aastat tagasi

Jumal tänatud! Ma tõesti ei kujuta ette, et minu perearst asuks näiteks Põlvas või Tallinnas. Nüüd saab natuke rahulikumalt hingata jälle. Aitäh, Hingi!

Piret
5 aastat tagasi

Meile muidugi parim uudis. Aitäh, et meist nii hoolid ja oma soovid hetkel teisele kohale seadsid.

Ilona
5 aastat tagasi

Suur aitäh, dr. Kalberg!

Lihulalane
5 aastat tagasi

Väga tore!