Nõva hoolekogus jäid põhikooli pooldajad vähemusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

9-klassilist kooli pooldavad hoolekogu liige Risto Kaasik ja seni hoolekogu juhtinud Ivo Karindi. Urmas Lauri foto

Lääne-Nigula vallavalitsus kinnitas 13. detsembril Nõva kooli hoolekogu uue koosseisu, kus senise hoolekogu esimehe Ivo Karindi sõnul on 9-klassilise kooli pooldajad jäänud vähemusse. Uus hoolekogu on ka eelmisest suurem, enne oli seitse, nüüd kaheksa liiget.

„Olgem ausad, seal on liikmed, kes on end positsioneerinud 9-klassilise kooli vastastena,” ütles Karindi.

Hoolekogu liige Risto Kaasik möönis, et pole küll uue hoolekogu kõigi liikmete seisukohtadega kursis, kuid kardab, et põhikooli pooldajaid on tõepoolest vähem.

Üle nelja aasta hoolekogu juhtinud ja ka uude koosseisu kuuluva Karindi sõnul on 9klassilise kooli pooldajaid nüüd kaheksast kolm – peale tema enda veel Kaasik ja Katri Must. Eelmises koosseisus oli 9-klassilise kooli pooldajaid seitsmest viis.

Nõva kooli kunagine direktor ja 9klassilist kooli pooldav Virve Tauts enam hoolekogusse ei kuulu. Tauts küll kandideeris, kuid ei osutunud valituks.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles, et uus hoolekogu valiti sel sügisel mitte ainult Nõval, vaid kõikides valla koolides.

„Me kehtestasime uue hoolekogude määramise korra. Enne olid need korrad erinevad, nüüd me ühtlustasime ja moodustatigi uued hoolekogud. Nõva oli üks viimaseid,” ütles Lõhmus.

Nõval on uue korra järgi muutunud see, et valitavatele liikmetele on lisandunud üks määratav liige – vilistlaste esindaja, kelle määrab kooli direktor.

Nõva kooli uus hoolekogu peaks kokku tulema ja endale esimehe valima 10. jaanuaril. Karindi ütles Lääne Elule, et ei tea, kas ta kandideerib uuesti esimeheks.

„Vaatame, kuidas kohapeal olukord kujuneb,” ütles Karindi.

Seni on Nõa kooli hoolekogu võidelnud 9-klassilise kooli ja õpilaskodu säilitamise eest. Lääne-Nigula vallavalitsus sulges sügisel õpilaskodu ja kavatseb sulgeda Nõval 7.-9. klassi.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tädi Maali
5 aastat tagasi

Mida tähendab kooliasja artikli eelviimane lause ????

asoo
5 aastat tagasi
Reply to  Tädi Maali

Nõva hakatakse kaotama tähthaaval 🙂

Lillu
5 aastat tagasi
Reply to  Tädi Maali

Kas Sa mõtled paberkandjal ajalehe eelviimast lauset ?

nagu ikka
5 aastat tagasi

Lõhmus jälle valetamas 🙂 Pole ju kõigis koolides uut hoolekogu valitud. Kus on Oru uus hoolekogu? See, et Mikk teeb uue määruse ja kohustab direktoreid hiljemalt 1. detsembriks esitama uusi hoolekogusid ei loe midagi, Kampmann laseb kõrge kaarega selle peale.

Hoiatus Lääne-Nigula elanikele
5 aastat tagasi
Reply to  nagu ikka

Valetamine ja vassimine on praeguse vallavalitsuse peamine tegevusmall. Ka siis, kui Lõhmus väidab, et taevas on sinine, tuleb hoolsalt tähele panna, et mis nurga alt vaipa jalge alt ära tõmmatakse.

Uh guh
5 aastat tagasi

Mitte ei jäänud vaid jäeti. Kui seda “valimiseks” nimetada siis olen mina Gröönimaa kuningas.

Evolutsioon
5 aastat tagasi
Reply to  Uh guh

Et miks tulemused said nagu nad said?

Vaadake, paindlike selgrootute eeliseks teiste ees ongi vankumatu võimalus nende pidevaks väänamiseks ja käänamiseks vastavalt tekkinud olukorrale ning vajadusele. Katsuge seda selgroolistega teha. Tutkit! Ajavad seljad sirgu ja hakkavad vastu…

tähelepanek
5 aastat tagasi

Kooli suhtes on vaenulikult meelestatud mitte kohalikud noored vaid just need mitte esimese ega ka enam teise nooruse “tegijad”.
Noored,tegusad ja tragid inimesed, kes Nõvale viimastel aastatel kolinud, nemad leiavad omale uued väljakutsed, kui vaja ka uued töökohad, uued elukohad jne jne. Aga sel toriseval kogukonnakihil on võimalused oma rumaluse, harimatuse, harituse jne tõttu vaat et olematud ja nemad on ja jäävad. Nende uueks väljakutseks tulevikus saab olema võimalus “olla unustatud”, sest nii juhtub iga piirkonnaga, kus elu välja suretatakse.