Lehari Kaustel sai noortekohtumise korraldamise eest preemia

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lehari Kaustel. Foto Arvo Tarmula

Dirigent ja produtsent Lehari Kaustel sai paavst Franciscuse Eesti-visiidi ajal aset leidnud oikumeenilise noortekohtumise ühe korraldajana Eesti Kirikute Nõukogu oikumeenilise aastapreemia.

Koos Kausteliga pälvisid aastapreemia Tallinna Toompea Kaarli koguduse õpetaja Jaak Aus, Rooma-Katoliku kiriku preestrid Pedro Cervio ja Igor Gavrilchik. Preemia anti üle neljapäeval Pirita kloostri kabelis peetud pidulikul kontsertpalvusel.

Paavsti visiidi ajal toimunud noortekohtumisest võttis osa 1500 noort eri riikidest ja eri konfessioonidest. Paavst Franciscus ise tõi Tallinnas toimunud noortekohtumise ja selle oikumeenilisuse eriliselt esile oma 26. septembril Roomas üldaudientsil peetud kõnes, milles ta tegi kokkuvõtte visiidist Balti riikidesse.

Haapsalu juurtega Lehari Kaustel juhatab Haapsalu muusikakooli kammerorkestrit ning on kaasa löönud mitmetes maakondlikes kultuuriprojektides ja Haapsalu Toomkirikus toimuvates suurprojektides nagu näiteks koraalimaraton.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments