Lihula hooldekodus toimetavad oravatest ekspoliitikud tahavad Tallinna vanadekodu ehitada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rain Rosimannus (seismas vasakult), Martin Kukk ja Jako Laanemägi jaanuaris 2018 Lääneranna volikogus oma plaani, mida nad Lihula hooldekoduga ette võtaksid, tutvustamas. Foto: Urmas Lauri

Rain Rosimannus (seismas vasakult), Martin Kukk ja Jako Laanemägi jaanuaris 2018 Lääneranna volikogus oma plaani, mida nad Lihula hooldekoduga ette võtaksid, tutvustamas. Foto: Urmas Lauri

Reformierakondlasest ekspoliitikute Rain Rosimannuse ja Martin Kuke osalusega ettevõte Südamekodud OÜ uurib maad Tallinnas, et ehitada siia vähemalt 100-kohaline uus hooldekodu, kirjutas Postimees.

Hooldekoduäri juhi Martin Kuke sõnul võiks nad pealinna investeerida 3 miljonit eurot, et rajada vanadekodu, mis annaks tööd 50 inimesele ja vähendaks järjekordi teistes Tallinna hooldekodudes, selgub kirjast Tallinna abilinnapeale Tõnis Möldrile.

Südamekodud soovib, et linn leiaks neile sobiva krundi, kuhu saaks ehitada umbes 2500 ruutmeetrise hoone ja kus on juba olemas vajalikud kommunikatsioonid. Lisaks tahab Kukk kinnistule vähemalt 50-aastast hoonestusõigust eraõigusliku hooldekodu kasuks.

Südamekodud OÜ opereerib praegu üle Eesti kolme hooldekodu – Türi vallas asuvat Käru Südamekodu, kus on 45 teenuskohta, aga tuleval kevadel lisandub veel 50, sealhulgas eraldi osakond dementsusega eakatele, Seto vallas asuvat Värska Südamekodu, kus on 50 kohta ning Lääneranna vallas asuvat Lihula Südamekodu, mis on koduks 60 eakale.

Lisaks Martin Kukele ja Rain Rosimannusele, kellel mõlemal on Südamekodus 30 protsendiline osalus, kuulub ettevõtte omanikeringi veel vandeadvokaat Jako Laanemägi ja investor Rene Ilves. Viimane on samuti Reformierakonna liige olnud.
Südamekodud OÜ asutati 2016. aasta lõpus ja selle eesmärk on arendada Eestis eakatele mõeldud hooldekodude teenuseid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Endine
4 aastat tagasi

Aga Nebokat

rae
4 aastat tagasi

Mis seos on erakonnal, st. poliitikutel ja hooldekodul? Vanuritel ja dementsetel on suva, mis parteis omanikud on. Neile on tähtis, et oleks tagatud elamisväärne elu.
Ma pole oravate pooldaja, aga selline artikkel, sildistamine, ajab hinge täis.