Mäggi: Tallinnast suurem Haapsalu ei ole loomulik

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Janek Mäggi. Foto Arvo Tarmula

Riigihalduse minister Janek Mäggi hinnangul ei ole loomulik, et Haapsalu, Paide, Narva-Jõesuu ja Pärnu on pindalalt Tallinnast suuremad.

„Tallinn on Eestis pindalalt viies linn ning see ei ole sugugi loomulik. Omavalitsuste nimed peavad vastama tegelikule olemusele,“ ütles Mäggi, kui kommenteeris Jõhvi valla soovi muuta end linnaks.

„Kui Jõhvi vald soovib olla linn, siis tuleb neile selleks võimalus anda. Kui 2005. aastal ühinenud Jõhvi linna territooriumil elab 10 000 inimest ja vallas 2000 inimest, siis praegune nimi on eksitav. Seadus paraku nime praegu muuta ei luba, kuid järgmine valitsus peaks selle võimaluse looma,“ ütles riigihalduse minister Janek Mäggi. „Eksitav nimi on Jõhvis terav probleem. Vallajuhtidega kohtumisel kinnitan neile oma arvamust, et omavalitsusel peavad olema õigused viia oma nimi tegelikkusega vastavusse.“

Praegustes piirides Haapsalu linn tekkis möödunud aastal pärast Haapsalu linna ja seda ümbritsenud Ridala valla ühinemist. Uue linna kogupindala on üle 260 ruutkilomeetri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Öhku
5 aastat tagasi

tuleb kellegi suust. Vöi lihtsalt vahtu. Kaunistus lihtsalt on selle ametipoisi nimi.

doktor
5 aastat tagasi

Tuleks kiirustada jah kuna kohe tekib juurde suurem kogus eriti kaunilt loodusesse sobituvaid lageraie alasid linna ümbruses ,volikogu võttis hiljuti ju vastava otsuse vastu!

Võiduvõimalus
5 aastat tagasi

Haapsalu peaks konkureerima kähku maailma roheliste linnade võistlusel. Linna rohealade protsent on päris hea.

doktor
5 aastat tagasi

pole hullu midagi,nii jabura reformiga võiks Eestis esitada lausa Guinessi nominendiks!

Linnast
5 aastat tagasi

Nüüd siis tuleb Ridala vald koos Haapsalu külaga ja Suklesest saab külavanem.

Mihkel maalt
5 aastat tagasi

Reform reformi selga. Suleme postkontoreid, kauplusi ja koondame omavalitsusi. Millal me ükskord ilma kraavist kraavi tormamata elama hakkame?

kastani tn elanik
5 aastat tagasi

Suurim lollus mis tehti.

kohe ei mõistnud siis?
5 aastat tagasi

Hea, et nüüdki hakkab ametnikele kohale jõudma! Aega võttis palju, tavakodanik vigises ammu, et kogu see reform, nimesaagadest rääkimata, pole loomulik. Mis asi on Haapsalu linn Haapsalus vms.?

linlane
5 aastat tagasi

Aga siis poleks ju meil linnapead. See mees juba vallavanemaks ei hakka (hakanud).

Mati
5 aastat tagasi

Loomulikult – midagi õiget Mäggilt. Miks ei oleks võinud Haapsalu olla linn Ridala vallas, kuhu oleks kadunud ta ajalugu ja muu – mitte kuhugile? Imelikud perverssused on tekkinud haldusreformi tulemusena siia ja see, et Lihula ja tema kant nüüd Pärnumaal…

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Mati

Nalja teed? Mäggilt midagi normaalset oodata!!!