Saalijalgpalli Tali CUP turniirivõidud läksid Lõuna-Läänemaale ja Kohilasse

Võitjad 2006. a poisid – Lõuna-Läänemaa JK koos treener Jaanus Getreuga. Foto: Maarika Maas

Lihulas avati saalijalgpallihooaeg nagu viimased aastad tavaks detsembri alguses peetava Tali CUP turniiriga. Turniir oli aga sellel korral viimaste aastate suurim.

Kahes vanuseastmes tuli Lihula spordihoones platsile 160 noort jalgpallurit. Kokku osales 16 võistkonda, kaheksast erinevast Eesti jalgpalliklubist.

Mõlemas, nii 2006.-2007., kui ka 2008.-2010. aastal sündinud poiste võistluses näitasid kõik võistkonnad ilusat jalgpalli. Ilus jalgpall on 10 aastastele kindlasti lust, ning soov pallimängust suurt rõõmu tunda. Kaheteist aastastel poistel peab arsenalis olema juba üsna korralik tehnika ja platsil peab silma paistma mõtestatud mänguga. Sellist mängu lapsed kokku kümme tundi kestnud turniiril ka pakkusid. Veel on märkimisväärne fakt, et esikolmikusse jõudsid kahes vanusegrupis kõik erinevad klubid. Seega said medalid kaela kuue erineva klubi noored jalgpallurid.

Päeva alustasid vanemad, 12-aastased poisid.

Kahest neljasest alagrupist pääsesid poolfinaalidesse Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi, Läänemaa Jalgpalliklubi, Saue Jalgpalliklubi ja Laagri HK/AMJK. Kui alagrupikohtumised olid äärmiselt tulised ja ülipingelised. Lausa nii, et ühe alagrupi kaks paremat selgitati välja alles väravatevahe arvutamisel, siis poolfinaalides ja kohamängudes alles tuliseks läks.

Esimeses poolfinaalis mängisid igipõlised vastased Lõuna-Läänemaa JK ja Läänemaa JK. Kodusaalid olid toeks ja napi 1:0 eduga mängisid lõunaläänlased end finaali. Teises suutis Laagri HK alistada Saue JK jalgpallurid.

Pronksimängus oli skoor kaua 1:1. Alles mängu lõpuminutitel suutis Saue JK teistkorda skoorida. Pronksised medalid seega neile.

Finaalis oli mäng väga pingeline. Kohati isegi jõuline. Lõuna-Läänemaa JK suutis ka siin oma tahte maksma panna. Tulemusega 3:0 tuli finaalivõit ja ühtlasi ka kodusel turniiril esikoht.

Võitjad on: Ken-Indrek Klimpuš, Geron Noor, Timmo Kaasik, Keiro Ristikivi, Paul Lomp, Jass-Jasper Jõgi, Kevin Leemets, Kert-Kristjan Peet, Kenneth Lomp, Raikko Kanter. Turniiri resultatiivseim mängija oli Paul Lomp kaheksa väravaga.

Nooremad, 10-aastased poisid mängisid samuti kahes alagrupis. Poolfinaalidesse pääsemiseks tuli neilgi juba alagrupifaasis kõik oma oskused mängu panna.

Kõige paremini said sellega hakkama Läänemaa JK, Kohila JK Püsivus I, Kohila JK Püsivus II ja Tabasalu JK.

Esimeses poolfinaalis mängisid Kohila poisid omavahel ja I võistkond jäi kindlalt peale. Teises poolfinaalis nägi aga tõelist tulevärki. Tabasalu JK ja Läänemaa JK väikesed pallivõlurid mängisid vapustava esituse. Tabasalu JK poistel õnnestus ühel korral skoorida ja sellega end finaali mängida. Läänemaa JK aga ei lasknud pead norgu ja said pronksimängus 1:0 tulemusega jagu Kohila JK püsivus II võistkonnast.

Finaal oli väravaterohke, kohe kui skooris üks, vastas samaga teine võistkond. Lõpuks turniirivõit Kohila JK Püsivus võistkonnale.

Kindlasti oli see üks läbi aegade Lihulas toimunud noorte saaliturniire, kus kaasa elamas väga palju lapsevanemaid ja sõpru. Lisaks saame olla tänulikud suurele hulgale erinevatele klubidele, kes osalesid. Linnaklubidel leida tee väikesesse maakohta on kiitust väärt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments