Emakaru jalutas Raplas kolme pojaga ringi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Kuvatõmmis ajalehe Raplamaa Sõnumid veebilehelt

Foto: Kuvatõmmis ajalehe Raplamaa Sõnumid veebilehelt
4. detsembri hommikul märgati Raplas, Lepiku tänava lõpus garaažide vahel karude jälgi, mis kuulusid emakarule ja tema kolmele pojale, kes olid öösel majade vahel ringi kõndinud, kirjutab Raplamaa nädalaleht Raplamaa Sõnumid.

Raplamaa Sõnumid käis Rapla keskkonnaameti jahindusspetsialist Uno Treieriga karude jälgi uurimas ning liikumismarsruuti välja selgitamas. Selgus, et karud olid asulasse sisenenud Lepiku tänava garaažide vahelt, liikunud sealt edasi Okta Centrumi taha, Päkapiku lasteaia tagusest metsatukast läbi, Metsapargi majade juures garaažide vahelt üle põllu Mahlamäe külla, seal majade vahelt tagasi metsa.

Karupere liikus Virtsu raudtee piirkonda, kus olevat ka mõned päevad varem karujälgi nähtud. Võimalik, et karupere liigub ringi Valtu-Kaerepere metsamassiivis, mistõttu peaksid sealse piirkonna elanikud ettevaatlikud olema.

„Magavaid karusid ikka aetakse üles,“ rääkis Keskkonnaagentuuri ulukiseire spetsialist Peep Männil. Tema sõnul karud praegu magavad ning kui nad juhtuvad ringi liikuma, on nad üles aetud, tõenäoliselt inimeste poolt, kuna praegu on aktiivselt käimas nii jahindus- kui ka metsaraiehooaeg.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments