Viis Läänemaa noortalunikku saab riigilt tuge

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Põllumajandusliku tegevusega alustava ettevõtja toetuse saab PRIAlt viis Läänemaa talupidajat.

40 000 euroga toetab riik Noarootsis tegutsevat  OÜ Meevabrikut, Linnamäel asuvat Vainu Farmi, Puise ettevõtet Matsalu Nord, Kirimäel tegutsevat Iluste OÜd ja Turvalepas asuvat Limbach mesindust.

Toetuse eesmärk on aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses. Toetus aitab noortel tegevust alustada ning ühtlasi suurendada maal kaasaegsete teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arvu. Üle Eesti saab PRIAlt toetust 125 000 noortalunikku ja kokku makstakse välja ligi 5 miljonit eurot

Läänemaa toetust saavatest ettevõtetest kaks tegeleb mesindusega, ülejäänud mahevilja kasvatuse, segapõllumajanduse ning söödakultuuri- ja heintaimekasvatusega.

Üle Eesti on toetuse saajate populaarseimad tegevusalad teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus, milleks said toetust 34 ettevõtjat. Veisekasvatuseks sai toetust 20 ettevõtjat ning puuvilja- ja marjakasvatuseks 18 ettevõtjat.  17 noortalunikku said toetust mesindusega tegelemiseks. 9 ettevõtjat said toetust köögiviljakasvatuseks ja 9 lamba- ja kitsekasvatuseks. Vähem oli neid, kes said toetust piimakarja kasvatamiseks, munade tootmiseks või muude taimede kasvatamiseks. Üks noortalunik sai toetust veinitootmisega seotud tegevusteks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments