Haapsalu laskurid said meistrivõistlustelt neli medalit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ele-Riin Niit (vasakult), Peeter Kaus, Birgitta Vare. Foto erakogu

Kuni 16aastaste Eesti meistrivõistlustel laskmises said Haapsalu spordikooli õpilased kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit.

Põlvas peetud noortevõistlustel libises püstolilaskuril Peeter Kausil kuldmedal käest kõige napimalt. Olümpiakiirlaskmises sai nii meie poiss kui ka põlvalasest konkurent 257 silma. Ka sisekümneid oli mõlemal ühepalju. Alles viimase seeria võrdlus, mis oli Kausil halvem, jättis võidu Põlvasse. Kert Kallas sai samas harjutuses 6. koha.

Oma teise medali, seekord pronksi võttis Kaus nendel võistlustel spordipüstoli ringmärgis 258 silmaga. Taas suutis 249 silmaga 6. tulemuse välja lasta Kert Kallas.

Ülejäänud medalid said haapsallased ilmuva märgi (silueti) harjutuses. Hõbemedali võitis Ele-Riin Niit 256 silmaga, pronksmedali Birgitta Vare samuti 256 silmaga. Kahjuks läks Birgittal üks lask „piima järele” ja maksis talle esikoha. Võitja, Narva tüdruk, sai kokku 260 silma. Meie tüdrukute tubli esinemist täiendas Liisalota Kroon, kes oli 249 silmaga 6. kohal.

Püstoli ringmärgis 30 lasku tüdrukute arvestuses kujunes eriti tihedaks konkurents medalikohtade järel. Selles olid osalised ka meie laskurid. 5. koha sai Anastasija Leppel 245 silmaga, 7. koha Ele-Riin Niit 245 silmaga ja 9. koha Liisalota Kroon 245 silmaga.

Õhupüstolis 40 lasku lasi uue isikliku rekordi, 344 silma Birgitta Vare olles selle tulemusega 5. kohal. Medal oli lähedal, kuid siiski piisavalt kaugel – nelja silma kaugusel. 9. koha ja 329 silmaga toetas teda Liisalota Kroon. Poiste arvestuses oli meie parim 7. koha saanud Kert Kallas 329 silmaga. 8. kohale tuli Peeter Kaus 328 silmaga ja 9. kohale Henri Kornilov 325 silmaga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments