Kiire interneti ehitus Läänemaal algab 2020. aastal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

caption id="attachment_253519" align="alignnone" width="863"] Elektrilevi sideteenuste juht Oliver Ruus. Foto Urmas Lauri[/caption]

Elektrilevi hakkab Läänemaal kiiret internetti ehitama alles 2020. aastal. Eelistatud on suuremad asulad, metsaküladeni võibolla ei jõutagi.

Elektrilevi esindajad käisid neljapäeval Lääne-Nigula volikogu rahustamas, kinnitades, et viie aasta pärast on rohkem kui tuhandel aadressil juurdepääs ülikiirele internetiühendusele olemas.

Paari nädala eest tuli ilmsiks, et nn viimase miili projekti raames kavatseb hanke võitnud Elektrilevi ehitada Läänemaal ühenduse vaid 48 majapidamisele. Eile kinnitasid Elektrilevi esindajad Lääne-Nigula volikogule, et internet viiakse Läänemaal vähemalt tuhande hooneni. Sidevõrgu rajamist alustatakse suurematest asulatest, aga viie taluga metsaküla võib jäädagi internetikaablita või pääseb projekti viimasesse astmesse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ets
4 aastat tagasi

sellega on maakohtade saatus otsustatud… Sinna ei tule midagi ja ei teki midagi. Kolige kõik linnadesse! Milleks meile üldse nii suurt maad vaja on. Tallinnasse mahuksid kõik eestlased ära! Milline kokkuhoid!