0

Galerii: Läänemaa aasta isa Maanus Jõevee võitis tiitli ülekaaluka eduga

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sihtasutuse Läänemaa koordinaator Ege Tatarmäe ütles, et Maanus Jõevee võitis tänavuse aasta ise konkursi spordikeeles ülekaaluka eduga. Foto. Urmas Lauri

Täna pärastlõunal tunnustati Rannarootsi muuseumis tänavust Läänemaa aasta isa Maanus Jõeveed. Et maavalitsust enam pole, on konkursi korraldajaks nüüd sihtasutus Läänemaa.

“Tütar Anuga rääkides sain ma aimu sellest, kui hea isa sel aastal võitis,” ütles sihtasutuse Läänemaa koordinaator ning aasta isa konkursi eestvedaja Ege Tatramäe.

Haapsalu linnapea, kes tutvustas end Jõeveedele endise Kullamaa jaoskonnahaigla arstina.

“Ma arvan, et ma olen seal süsti ka kunagi saanud,” sättis Maanus Jõevee end Suklesega samale lainele.

“Maakond kukkus kokku ja Suur ei ole enam maavanem. Mina olen Läänemaa kõige kõrgem valitud inimene ja sellepärast on mul selline austav ülesanne aasta isa tunnustuskiri ja puust aasta isa kell üle anda,” lausus Sukles. “Kõva mees! Palju õnne!”

Endine maavanem Neeme Suur astus üles Lääne-Nigula volikogu esimehena. “Lääne-Nigula vald on maru uhke, et juba teist aastat järjest on aasta isa meie vallast pärit,” nentius Suur. “Maamehed on ikka sellised tublid ja tugevad mehed olnud.”

“Aasta isa tiitel on uhke ja vahva tiitel,” arutles Suur. “Võta endale see hetk ja ole selle üle uhke.”

Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm kinkis aasta isale Ruhnu hülgeküttide jaalaga kruusi. Pereema Kaie sai kingiks kadakase võinoa.

Muusikalise vahepala esitas Jakob Valdma Haapsalu muusikakoolist.

Tütar Anu ütles, et tahab tänada nii ema kui ka isa. “Et te meid nii hästi kasvatasite, nii kannatlikud olite,” lausus vanim tütar. “Mul on hea meel, et ma selle valiku tegin ja issi kandidaadiks esitasin. Veel parem meel on, et ta võitis. Mul on nii hea meel, et meil on nii aus isa. Nii põhimõttekindel, edasipüüdlik.”

Tütar Agnes ütles, et iga suurem kui asi, mis tema elus on juhtunud, on esimese kõnena läinud ikka ja alati isale. Mitte kellelegi teisele. “Saad kuskilt eksamilt läbi, helistad isale,” ütles tütar. “Sa tahad oma rõõmu jagada ja isa on alati julgustanud. Ja alati olemas.”

Aasta isa tiitliga pärjatud Maanus Jõevee on koos abikaasa Kaie Jansoniga üles kasvatanud viis last.

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz