Läänemaa ettevõtjad soovivad saada maamajanduse mitmekesistamiseks ligi miljon eurot toetust

Lääne Elu

info@le.ee

Päikeseelektrijaam Haapsalus Konnakülas. Foto: Urmas Lauri
Päikesejaama ehitus Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

Eelmisel nädalal lõppes maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse kolmas taotlusvoor. 286 ettevõtjat soovivad PRIA vahendusel toetusteks saada kokku 23 miljonit eurot. Läänemaa 14 ettevõtet soovivad saada 920 000 eurot.

Maaelu arengukavast rahastatava toetuse tänavune eelarve on 17 miljonit eurot, mis jaguneb kahe sihtgrupi vahel: 7 miljonit eurot põllumajandussektori, sh avaliku sektori põllumajandusettevõtetele ning 10 miljonit eurot muude tegevusalade ettevõtjatele. Toetust saab mitmesugusteks erinevateks investeeringuteks, mis elavdavad maapiirkondades ettevõtlust väljaspool traditsioonilist põllumajandustootmist.

Kuna toetuse-soove on eelarvest rohkem, otsustatakse toetuste määramine nõuetekohaste taotluste paremusjärjestuse alusel.

Käesolevast meetmest on võimalik toetust saada väga erinevateks kulutusteks. 79 ettevõtjat küsivad  toetust päikesepaneelide jaoks, et toota taastuvenergiat. Samas sooviti toetust näiteks kahe hooldekodu ja ühe rändkaupluse jaoks.

Toetuse taotlused Läänemaalt

Põllumajanduslikud ettevõtted

  • 6 ettevõtet, toetuse taotlus kokku 106 754 eurot

Mittepõllumajanduslikud ettevõtted

  • 8 ettevõtet, toertuse taotlus kokku 810 798 eurot
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments