4

Riigihalduse minister on täna Läänemaal

Lääne Elu

info@le.ee

Riigihalduse minister Janek Mäggi. Foto: Ave Maria Mõistlik

Riigihalduse minister Janek Mäggi on täna visiidil Läänemaal, kus kohtub maakonna omavalitsusjuhtidega ning külastab erinevaid ettevõtteid ja asutusi. Ministri sõnul võiks maakonnast saada võimalusi ära kasutades arvestatav turismipiirkond.

„Kuigi Läänemaa kaotas haldusreformiga kõige rohkem pindala ning 17 protsenti rahvastikust, siis sellegipoolest võiks maakond turistide meelitamises konkureerida Pärnuga. Pindalalt ja rahvaarvust hoolimata on Läänemaal suur arengupotentsiaal ning sisuga võib maakonna teha suuremaks, kui see kaardilt paistab,“ ütles riigihalduse minister Janek Mäggi. „Läänemaal on palju pakkuda. Maakonnas on ligi pool pindalast looduskaitse ala, neil on liivased rannad, rannarootslaste kultuuripärand ning Euroopa pikim jäätee, mis on omaette turismiatraktsioon ning laineid löönud ka välismeedias.“

Läänemaa on rahvaarvult ja pindalalt Mandri-Eesti väikseim maakond. Maakond koosneb kolmest omavalitsusest ehk Haapsalu linnast ning Lääne-Nigula ja Vormsi vallast. Omavalitsuste eelarved on kokku ligi 30 miljonit eurot, millest kolmandiku moodustavad riigilt saadavad toetused. Näiteks on riik toetanud Haapsalu piiskopilinnuse taastamist 3,4 miljoni euroga ning Lihula ja Lääne-Nigula tööstuspiirkondi kokku üle 1 miljoni euroga.

SEB Baltic Business Outlooki uuringu kohaselt (märts 2018) on Läänemaa ettevõtted riigi ühed stabiilsemad tööandjad – 91 protsenti ettevõtetest ei näe põhjust töötajate arvu kahandada ning 9 protsenti plaanib inimesi juurde võtta.

Riigihalduse minister on seadnud eesmärgi külastada sel aastal kõiki maakondi ning Läänemaa on järjekorras kaheteistkümnes.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
2. kodanik
2. kodanik

See mees on ikka tõsiselt põrutada saanud, kui leiab, et peaksime uhked olema selle üle, et pool Läänemaast looduskaitse all.

läänlane
läänlane

Ajaloolist Läänemaad see tagasi ei anna.

Juss
Juss

Miks see lugu tasuline ei ole?

hirmsasti
hirmsasti

Ma ka tahaks seda.

wpDiscuz