Nõva kooli uus direktor on Peeter Kallas

Peeter Kallas. Foto: Urmas Lauri
Peeter Kallas. Foto: Urmas Lauri

Täna otsustas Lääne-Nigula vallavalitsus, et Nõva kooli direktoriks saab Peeter Kallas.

„Arutasime peaaegu tund aega ja lõpuks jõudsime otsusele, et arvestades seda kompleksi alustades palgasoovist ja eesseisvatest ülesannetest ja kogemustest, oli see hetkel ainus valik,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Ligi tund aega valiti Nõva koolile direktorit, sest kuulati ära erinevad arvamused ja tutvuti põhjalikult komisjoni tööga, et olla kõigega kursis. „Me ei saa enam viivitada, see on juba teine konkurss ja elu näitab, et uute konkurside korraldamine tänastes tingimustes ja selle mainega, mis sellel koolil on, tulemust ikkagi ei anna. Arutasime, et Peeter võiks olla ikkagi see, kes suudab kodurahu saavutada ja asja käima panna,” ütles Lõhmus.

Kui möödunud reedel ütles Nõva kooli direktori valimise komisjoni esimees Andres Kampmann, et Nõva koolile valitakse direktori kohusetäitja, siis täna valiti siiski direktor, katseajaga neli kuud.

Vallavolikogule ja -valitsusele esitas pöördumise ka Nõva kooli hoolekogu esimees Ivo Karindi, kes soovis, et Nõva koolile valitaks kandidaatide hulgast parim direktor, kes ei ole pärit Nõvalt. „Tegelikult see kiri ei välistanud ühtegi kandidaati, vaid mõte oli: valige parim. Ei olnud konkursi tingimustes, et kandidaat peab olema väljastpoolt Nõva. Selle järgi valiku tegemine oleks diskrimineerimine,” ütles Lõhmus. „Oleks väljastpoolt Nõva valida tugev kandidaat, oleksime me kahtlemata valinud väljastpoolt tugeva kandidaadi.”

Seda, kes oli vallavalitsusele esitatud teine kandidaat, otsustas vallavalitsus mitte avaldada. Kolmas koolidirektori kandidaat, kes oma haigestumise pärast enam ei kvalifitseerunud, oli Kaupo Padar, kes on juhtinud Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi gümnaasiumiosa.

Peeter Kallas on olnud 1998. aastal Läänemaa aasta õpetaja. 1999. aastal sai ta Eestimaa aasta õpetaja ja Läänemaa aasta treeneri tiitli.

Konkursi tingimustes oli kirjas, et tulevasel direktoril peab olema magistrikraad, vähemalt kolmeaastane juhtimiskogemus, teadmised tänapäevastest õpikäsitlustest, vastutustunne, laitmatu maine, hea koostöö- ja suhtlemisoskus, lisaks analüüsi- ja planeerimisoskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
89 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eks ju
5 aastat tagasi

Kahju sellest Juhanist. Nyyd tama mängu toodud

ja
5 aastat tagasi

heinlehe laps juba ammu mujale tahetud ja mitte tylide pärast. Kallas ju nyyd dire, võiks ju panna kooli Nõvale

ja
5 aastat tagasi

ei saa kommenteerida artiklit,, koolityli viib nõva lapsed mujale.. .keelatud vist

anonüümne
5 aastat tagasi

Olen “anonüümne”,ja ka jään selleks.Mul on selleks õigus ka.
Jah,teil on kõigil õigus,rääkige koos või eraldi või segamini.Vallavalitsusel on õigus!LE-l on õigus,kogukonnal on õigus ning igal koolitöötajal on samuti õigus.Selle A.H.-l on isegi loomulikult õigus.Lastel on oma õigus jne.Milles siis asi?

eemalseisja
5 aastat tagasi

Direktor sai ju teil seal valitud ja paar päeva enne kooli algust tuleb eikusagilt välja kohalik vallavanem ja saadab uue p.satormi kooli suunas?
Nõva probleem ei ole mitte kohalikus kogukonnas(kes kuidagi ellu proovib jääda) vaid hoopis juhtivas aparatuuris,kes nagu nüüdseks näha kasutab suisa lapsi oma propaganda läbiviimiseks.

enn
5 aastat tagasi
Reply to  eemalseisja

jah, “lääne elu” on vallavanemaga ühte voodisse heitnud ning koostööna üritatakse tegutseda nagu kuldsel NSVL ajal – ikka sõbralikud vennasrahvad (vallavalitsus) ning pahad imperialistid (nõvakad). kahju, et alternatiivset vaatenurka pakkuv “soome tv” puudub…

Pets
5 aastat tagasi

Just sain kommentaarid kõik loetud “Koolitüli peletab” alt,kui —–korraga kõik nullis!
Vahutab,vahutab,vahutab see meri…..Akvalangisti ülikond vaja muretseda.
LE võttis vahukustuti,enam ei vahuta.

aga
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

Kuidagi peab lapsi kaitsma kui oma vanemad seda teha ei suuda!!

küllap
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

Avalikkus näitas liiga jõuliselt välja, et ei tolereeri laste ohvriks toomist. Loodame, et peategelena ise ka sellest midagi õpib, artiklit see vahukustuti kahjuks kustutada ei suuda. Põleb erksa leegiga edasi ja terve ilm näeb inimese lauslollust.

Deiw
5 aastat tagasi

Rahu peeter rahu.abi on teel

Maarahvas olgu põlvili ja vait!
5 aastat tagasi

ah et vanamees arvab nii?
kas sama võib vanamees väita ka oma nime ja näoga?
Või nii vana ja julge siiski ei olda?

vanamees
5 aastat tagasi

arvan,et ainuõige otsus. kuidagi tuleb seda kanakarja taltsutada

Vanamehele
5 aastat tagasi
Reply to  vanamees

a misse kanakari siis halba teinud on?

Tarmo Heinleht
5 aastat tagasi
Reply to  vanamees

Better the devil you know than devil you don’t know!

Tarmole
5 aastat tagasi
Reply to  Tarmo Heinleht

Ühel juhul oleks olnud lootust, et oleks paremaks läinud. Nüüd seda lootust ei ole.

Tarmo Heinlehele
5 aastat tagasi
Reply to  Tarmo Heinleht

Kui rumal lammas võib üks mees olla? Määä…

hea küll
5 aastat tagasi

kui lausa võlgu polnud,siis eelarve väga miinustes