Jaan Sööt – tänu tuttavatele Läänemaa mees, läbi juhuse muusik

Sonimütsi ja triiksärgiga Jaan Söödi viimase seitsme aasta looming on sündinud tema väikeses rootsipunases majas Noarootsis. Arvo Tarmula

Sonimütsi ja triiksärgiga Jaan Söödi viimase seitsme aasta looming on sündinud tema väikeses rootsipunases majas Noarootsis. Arvo Tarmula

See on isemoodi asi, mis mind uikvelt koju veab. Siin veel leidub lähedasi, kord ehk jäängi, või kes teab…

Nii laulab Jaan Sööt „Õhtulaulus”. Kuigi Sööt on sündinud Tartus ja Põlvas koolis käinud, peab ta end viimastel aastatel hoopis läänlaseks. Sonimütsi ja triiksärgiga Sööt on end sisse seadnud väikeses rootsipunases 1906. aastal ehitatud majas Noarootsi mändide all. „Kümme aastat tagasi sattusin siia esimest korda,” ütleb ta ise.

Süüdlaseks peab ta selles oma naabreid. Samuti seda, et tema hea sõbra ja bändikaaslase  elukaaslane töötas ühel suvel Dirhami sadamas. Nii hakkas Sööt üha sagedamini Noarootsi sattuma. „Mingil hetkel hakkasin juba suvesid siin veetma ja lõpuks hakkasin püsielanikuks. Nii see kuidagi  läks”“ ütleb ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ühe valla mehed
5 aastat tagasi

Igas tema laulus on sügav mõte. Tore teada, et vähemalt osa neist mõtteist ja lauludest sünnivad Läänemaal.

nii ongi
5 aastat tagasi

Tere,tulemast,kodukandimees!