0

Galerii: meri jättis suitsulestapäevalised pika ninaga

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Rannarootsi suitsulestapäeval oli suitsulesta vähe ja see oli väike, aga pidu peeti ikka. Fotod Arvo Tarmula

Rannarootsi muuseumi suitsulestapäeval jagus lapikut hõrgutist ainult kiirematele ja suur osa külalisi pidi leppima suitsuahvena, suitsuräime või pannkoogiga.

Mida pole, seda pole, laiutas Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm laupäeval suitsuahju juures käsi. Kalurid olid üritanud mitu päeva suitsukalapäeva jaoks lesta saada, aga saak oli niivõrd kesine, et suitsulest lõppes kaugelt varem kui lestasoovijate järjekord.

Looduse vastu ei saa. Meri on liiga soe ja lest läheb külmemasse vette ära, selgitas ta. Järgmine aasta peaks äkki tegema suitsuahvenapäeva, sest lestaga nöögib meri juba mitmendat aastat, muheles ta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz