Rannalõõts saab kokku rannarahvaga

Anti Nöör esineb oma ansambliga Rannalõõtsa festivalil. Foto: Arvo Tarmula
Anti Nöör esineb oma ansambliga Rannalõõtsa festivalil. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval toimub promenaadil juba seitsmendat korda Rannalõõtsa kontsert, esmakordselt on see koos rannarahva promenaadiga.

Rannarahva promenaad on mõeldud eelkõige Ridala külade ja talude tutvustamiseks.
„Tuleme linna end linnarahvale tutvustama,” ütles Haapsalu kogukonnatöö spetsialist Maire
Vilbas.

Rannarahva promenaadile on tema sõnul plaanitud 30 müügimajakest, kus on viis külaseltsi – Puise, Kiideva, Võnnu, Asuküla ja Haeska ning ülejäänud majakesed on mõeldud erinevatele taludele enda tutvustamiseks.
Talud tulevad promenaadile enda tegemisi ja tooteid tutvustama, olgu selleks siis käsitöö või talusaaduste müük või hoopis enda tegemiste tutvustamine.
Tema sõnul saab rannarahva promenaadilt kindlasti koduleiba ja –karaskit. Samuti on mõnel pool ka töötoad. „Mitte nagu läheksid turule, vaid tõesti räägid pererahvaga juttu, annab messi mõõdu välja,” ütles Vilbas.

Lisaks ise talude juures jutuajamisele lubas Vilbas, et päevajuht Neeme Suur käib samuti talude juures ja teeb nendega juttu. Tema sõnul tekib promenaadile justkui 25-30
müügimajakesega külatänav.
Peale külaseltside ja talude tutvustamise on avatud ka külaköök, kus pakutakse kalasuppi.
Lisaks teevad Aafrika rannas Asuküla selts ja Võnnu noorteselts lastele Rannalapse mängumaad. Mis plaanid lastele täpsemalt on, ei osanud Vilbas veel öelda. „Nii nagu lapsed
maal mängivad,” ütles ta.
Lisaks on kohal ka Uuemõisa talli hobune ja poni. „Kõik ala oleks hea oleku ruumi täis, kas oled külaköögis või istud muru peal ja kuulad lõõtsamuusikat,” ütles Vilbas.

Samal ajal on promenaadi tantsupaviljonis Rannalõõtsa kontsert, kus esinevad Rannalõõts 2018 võitja Vallo Rajasaare ansambel VaReS, Enrik Visla pereansambel ja õpilased ning Anti Nööri, Linda Maria Nööri ja Margus Tokko ansambel. Kell kolm on Lõõtsavägilaste kontsert
ning päeva lõpetab simman ansambliga Pankrot.

Rannalõõts ja Rannarahva promenaad algavad kell üks päeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments