Lääneranna raamatukogu direktori ametisse on kaks tahtjat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula raamatukogu 17 aastat juhtinud Ulvi Põhako jätkab raamatukoguhoidjana. Juhiametit ta enam ei ihka. Urmas Lauri foto

Lääneranna vald koondab oma raamatukogud ühtse juhtimise alla ja otsib uuele asutusele direktorit. Esmaspäeval lõppenud konkursile laekus kaks avaldust.

Lääneranna abivallavanem Andres Annast ütles Lääne Elule, et komisjon tuleb kokku hiljemalt tuleval esmaspäeval. Siis vaadatakse läbi kandidaatide sobivus dokumentide järgi. Sellele järgneb vestlusvoor.

Lääneranna vallas on kaheksa raamatukogu – Lihula, mille alluvuses töötavad Metsküla, Tuudi ja Kirbla, ning Koonga, Lõpe, Saulepi, Varbla, Kõmsi, Vatla ja Virtsu. Alates 1. septembrist  moodustatakse neist Lääneranna raamatukogu, mille keskus asub Lihulas, ülejäänud jäävad harukogudeks.

Lääneranna valla raamatukogudes töötab kokku kümme inimest. Annasti sõnul ei ole plaanis kedagi koondada. Lihula raamatukogu direktor Ulvi Põhako ütles, et tema direktori kohale ei kandideeri ja on otsustanud jätkata raamatukoguhoidjana.  „Tunnen end pigem hoidja kui direktorina. See töö meeldib mulle rohkem.” ütles Põhako. Põhako on juhtinud Lihula raamatukogu 17 aastat.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments