Ilm läheb lähipäevil järk-järgult jahedamaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Foto: Arvo Tarmula

Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb ilm lähipäevil senisega võrreldes järk-järgult jahedamaks, samuti suureneb saju võimalus.

Reedel (3. augustil) jõuab Läänemerelt madalrõhulohk ja liigub üle Eesti. Öösel sajab Lääne- ja Edela-Eestis hoovihma ja on äikest, päev on saartel sajuta, mandril sajab siin-seal hoovihma ja on äikest (tõenäosus 50-75%), õhtul taevas selgineb. Tuul puhub öösel lõunast ja edelast, hommikul pöördub läänekaarde ning tugevneb 5-10, puhanguti 12, Soome lahel 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 17..22, päeval 25..30, meretuulega rannikul kuni 22°C.

Laupäeval (4. augustil) koondub Soome kohale madalrõhkkond ja selle serva mööda jõuavad öösel hoovihmapilved saartele, päeval on sajuhooge laialdaselt (tõenäosus 60-80%), väiksem on vihma võimalus üksnes Kirde-Eestis (25-30%). Õhutemperatuur on öösel 15..19, rannikul kuni 21, päeval 21..26°C, sajuhoogude all langeb alla 20°C. Puhub tugev edela-ja läänetuul, puhanguid on 13 m/s ja seda eelkõige põhjarannikul.

Pühapäeval (5. augustil) suundub madalrõhkkond Soomest edasi Venemaa poole ja selle servas on meil öösel kohatisi, päeval aga laialdaselt hoogsadusid ühes äikesega (tõenäosusega 60-90%). Õhutemperatuurifoon on Läänemere ümbrusele omase suvesoojaga – öösel 14..19, päeval 20..25°C. Puhub tugev läänekaare tuul, päeval on sisemaal puhanguid 12, rannikul 15 m/s.

Esmaspäeval (6. augustil) tekib Soome kohal uus osatsüklon, muutub aktiivsemaks ja liigub edasi Petrburi suunas ning tõstab meil edela- ja läänetuule tugevaks puhanguid on 15, päeval 18, rannikul 22 m/s. Päeva jooksul pöördub tuul lääne poolt alates loodesse ja on ikka tugev. Vihmahooge on öösel harva, päeval aga taas laialdaselt (tõenäosus saartel kuni 50%, mandril 50-75%). Õhutemperatuur on öösel 13..18, päeval 16..21°C, vihmahoogudes paar-kolm kraadi vähem.

Teisipäeval (7. augustil) koondub madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneservas on meie ilm kohatiste hoovihmadega (tõenäosusega 25, kohati 50-60%). Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 18..23°C.

Kolmapäeval (8. augustil) tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta ning nõrga läänekaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel 11..15, saarte rannikul kuni 18, päeval 21..26°C.

Neljapäeval (9. augustil) nihkub kõrgrõhkkond Peipsi taha ja selle servas püsib ilm enamasti sajuta, üksnes saartel on vihmahoogude võimalus (~25%). Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 12..17, saarte rannikul kuni 20, päeval 25..28°C, meretuulega rannikul jahedam.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ennustaks möödunut, läheks täppi
4 aastat tagasi

Kaks päeva nüüd möödunud sellest suurest ilmaennustusest ja üsna metsa pandud. Leitsak on endiselt, vihma mitte piiskagi. Vaatame, mis edasi. Aga selge on see, et ükskord see ilm jaheneb ju niikuinii.

Vaataja
4 aastat tagasi

Kampsunid jäävad küll kappi!!! Aga ventilaatorid ja kliimaseadmed võib küll kokku pakkida – aeg on nautida NORMAALSET Eestimaa suve! 🙂