Saarte Hääl: Est-Agar plaanib Hiiumaa lähistele vetikakasvatust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte Hääl, 5. juuli 2018. Repro: Urmas Laur
Saarte Hääl, 5. juuli 2018. Repro: Urmas Lauri

Saaremaa agaritootja Est-Agar AS plaanib Hiiumaa lähedale merre rajada kaasaegse karbi- ja vetikakasvatuse, kirjutab Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Tehnilise järelevalve ametile esitatud hoonestusloa taotluse kohaselt soovib Est-Agar rajada Hiiumaa lähistele kokku kuni 20 vetikakasvatuse rajatist ning 400 karbiliini.

Vetikakasvatuse ning merekarpide püüdmise kompleks tahetakse rajada Hiiumaa mereplaneeringuga planeeritud kahele vesiviljeluse alale.

Est-Agari juhataja, endine Vormsi vallavanem Urmas Pau märkis hoonestusloa taotluses, et vetikate kasvatamise peamine põhjus on loodusliku ressursi piiratus ja selle kontrollimatu muutumise võimalus.

Lisaks Est-Agarile taotleb samale merealale Hiiumaa lähistel hoonestusluba Ösel Harvest OÜ, kes plaanib rajada kalakasvatuse, milles on kokku kuni 60 kalakasvatuse sumpa ja mille toomisvõimsus on kokku 4200 tonni.

Arvestades ametlikele protseduuridele kuluvat aega ja ehitusperioodi pikkust, alustavad karbi- ja vetikakasvatus ning kalakasvatus tööd orienteeruvalt 2022. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments